9 ρεκόρ από τον κόσμο της αυτοκίνησης

Σχετικά άρθρα

[nextpage title=”Εισαγωγή” ]

gt-r nismo drift (4)

Υπάρχουν πολλές στιγμές που το αυτοκίνητο έχει μπει στα βιβλία των ρεκόρ, χωρίς να αφορά πάντα 0-100, τελικές ταχύτητες και ιπποδυνάμεις. Ακολουθούν 9 από αυτές

[/nextpage]

[nextpage title=”Pit Stop” ]

Ταχύτερο pit stop

F1 Grand Prix of Malaysia

Εκκίνηση από την Formula 1 και μια ισοβαθμία. Η Red Bull έγραψε ιστορία στο Όστιν το 2013, όταν σήκωσε στον αέρα, άλλαξε λάστιχα, προσγείωσε κι “ελευθέρωσε” το μονοθέσιο του Mark Webber σε 1.92”. Καμία σχέση με τον ανεφοδιασμό του Daniel Ricciardo φέτος.

Οι “ταύροι” απολάμβαναν την μοναξιά της κορυφής μέχρι ένα μήνα πριν και το Μπακού. Εκεί, ο Felipe Massa έζησε την εμπειρία της ταχύτερης αλλαγής ελαστικών στην ιστορία. H Williams twittαρε ότι τα δεδομένα της τηλεμετρίας της έδειξαν κάτω από 1.9”, αλλά το επίμαχο τιτίβισμα εξαφανίστηκε σχεδόν αμέσως…

[/nextpage]

[nextpage title=”Μηχανή Γκαζόν” ]

Ταχύτερη μηχανή του γκαζόν

https://www.youtube.com/watch?v=F55LUTbnlMs

Για ένα μικρό διάστημα είχαν γίνει πολύ της μόδας οι γκαζιάρες μηχανές του γκαζόν. Η ταχύτερη ανήκει στον Per-Kristian Lundefaret, ο οποίος σε ένα αεροδιάδρομο της Νορβηγίας το 2015 “έπιασε” 215 -παρά 3 χιλιοστά- χλμ/ώρα.

[/nextpage]

[nextpage title=”2 ρόδες” ]

Μεγαλύτερη διαδρομή σε 2 ρόδες

https://www.youtube.com/watch?v=LF-ngUiekSQ

Η πρωτοτυπία αυτή ανήκει στον Ιταλό κασκαντέρ Michelle Pilia, o οποίος το 2009 πήρε μια BMW E30 316 και ταξίδεψε για 371,06 χιλιόμετρα στα πλαϊνά των αριστερών ελαστικών του. Και πάλι, πιο ασφαλές από το να οδηγείς μηχανή (λέμε τώρα).

[/nextpage]

[nextpage title=”Όπισθεν” ]

Γρηγορότερη διαδρομή με την όπισθεν

Το Nissan Leaf για να το πεις γρήγορο πρέπει να είσαι αρκετά ευφάνταστος. Για να υποστηρίξεις ότι κατέχει ρεκόρ ταχύτητας στο βιβλίο Guinness, λογικά σου προβάρουν ζουρλομανδύα. Και όμως, ο γνωστός και μη εξαιρετέος Terry Grant πήγε όλη τη διαδρομή του Goodwood οπισθοπορεία. Αυχενικό ftw.

[/nextpage]

[nextpage title=”Drift” ]

Πιο “καρυδάτο” drift

Οι Ιάπωνες εφηύραν το drift. Οι Ιάπωνες είναι και τρελοί. Όταν τα συνδυάσεις, παίρνεις τον Masato Kawabata (κι όχι “κάουμπανκα” που έλεγε ο Μικελάντζελο) και την απόφασή του να “γυρίσει” το 1.361 ίππων Nissan GT-R του, με το κοντέρ να δείχνει 304,96 χλμ/ώρα.

[/nextpage]

[nextpage title=”Μαραθώνιος” ]

Ταχύτερος μαραθώνιος

Η Mazda έχει “χαιρετήσει” την Ελλάδα, αλλά έξω πάει πολύ καλά. Το 2014, 3 Mazda6 2.2 Skyactiv γύρναγαν επί 24 ώρες στην πίστα δοκιμών στο Papenburg με μέση ωριαία ταχύτητα 221 χλμ/ώρα.

[/nextpage]

[nextpage title=”Λιμουζίνα” ]

Μακρύτερη λιμουζίνα

limo

30,5 μέτρα μήκος, 26 τροχοί, 2 V8 κινητήρες, ένα ελικοδρόμιο και 6 αμερικάνικες σημαίες. Ότι κι αν πίστευες για κιτσαριό made in the USA, αναθεώρησε.

[/nextpage]

[nextpage title=”28 άτομα” ]

Μεγαλύτερη “μάζωξη” σε αυτοκίνητο

Τα MINI δεν φημίζονται για την ευρυχωρία τους, όμως 28 αθλήτριες της ενόργανης βολεύτηκαν μια χαρά (τρόπος του λέγειν) στο εσωτερικό ενός MINI Cooper S. Θα ‘θελες να ήσουν κι εσύ εκεί, παραδέξου το.

[/nextpage]

[nextpage title=”Σούζα” ]

Μεγαλύτερη σε διάρκεια “σούζα”

Όταν βάζεις κάμερα πορείας στο πάτωμα του μεταλλαγμένου σου PT Cruiser, σημαίνει ότι κατέχεις αρκετά καλά την τέχνη της “λαμπάδας”. Ο Mike Kuzn κοίταγε τον ουρανό (μεταφορικά) και την κάμερα για να βλέπει που πηγαίνει επί 763 μέτρα.

[/nextpage]

ΠηγήTopgear.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...