Αρχική Γενικές Κατηγορίες Featured Test Drive: Δοκιμάζουμε το Mitsubishi Space Star facelift

Test Drive: Δοκιμάζουμε το Mitsubishi Space Star facelift

26
Test Drive: Δοκιμάζουμε το Mitsubishi Space Star facelift

[nextpage title=”Εισαγωγή” ]

Test_Drive_Mitsubishi_Space_Star_facelift_07

Έχουν περάσει σχεδόν 3,5 χρόνια από τη στιγμή που η Mitsubishi λάνσαρε στην Ευρώπη το Space Star, που πρακτικά αντικατέστησε το άκρως επιτυχημένο Colt, με την εμπορική του καριέρα στην εγχώρια αγορά να ξεκινάει από τον Οκτώβριο του 2013.

Από τον Μάρτιο του 2012, όπου ξεκίνησε να πωλείται στον υπόλοιπο κόσμο, μέχρι σήμερα είχε καταφέρει να πωλήσει σχεδόν 400.000 μονάδες, εκ των οποίων το 40% στις Ασιατικές χώρες, η Ευρώπη να απορροφάει το 21% των πωλήσεων και στις υπόλοιπες -από τις συνολικά 160- αγορές  (Β. Αμερική, Ιαπωνία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ν. Αμερική, Μέση Ανατολή και Αφρική) να πηγαίνουν τα υπόλοιπα 150.000 αυτοκίνητα.

Όπως καταλαβαίνεις, παρότι το αυτοκίνητο εξελίχθηκε για να πληροί τις απαιτήσεις ενός συγκεκριμένου γκρουπ παγκόσμιων πελατών, η εκ των προτέρων γνώση της Ιαπωνικής εταιρίας ότι το μεγαλύτερο μερίδιο πωλήσεις θα το έχει οι Ασιατικές χώρες, προσαρμόστηκε πιο κοντά στις δικές τους προτιμήσεις.

Γι’αυτό ακριβώς το λόγο το pre-facelift μοντέλο εμφάνισε αρκετά χαλαρή αίσθηση στον δρόμο, όντας ένα αρκετά μέτριο συνολικά μοντέλο για τα δεδομένα του Ευρωπαίου αγοραστή, με σχεδόν 240 Έλληνες να το επιλέγουν για το αυτοκίνητο τους.

Με την ιαπωνική εταιρία να θεωρεί ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, παρουσίασε, στην έκθεση αυτοκινήτου του Los Angeles τον περασμένο Νοέμβριο, το ανανεωμένο μοντέλο, για να κάνει το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο του στην αντίστοιχη των Βρυξελλών φέτος τον Ιανουάριο.

Όπως διάβασες την περασμένη εβδομάδα, η εισαγωγική εταιρία έκανε τα αποκαλυπτήρια του στην ελληνική αγορά στο νησί της Αίγινας, όπου με την επιστροφή μας από το νησί του Αργοσαρωνικού να παραλαμβάνουμε το αυτοκίνητο για την καθιερωμένη εβδομαδιαία δοκιμή του.

Στα συν

[custom_list type=”check”]

  • Εξοπλισμός
  • Ευελιξία
  • Άνεση ανάρτησης
  • Ευκολία οδήγησης εντός πόλης

Στα μείον

  • Ποιότητα πλαστικών
  • Επιδόσεις
  • Μέτριος χώρος αποσκευών
  • Ήχος κινητήρας στον αυτοκινητόδρομο

[/nextpage]

[nextpage title=”Το αυτοκίνητο” ]

Test_Drive_Mitsubishi_Space_Star_facelift_19

Όπως προείπα, το αυτοκίνητο έπρεπε να αλλάξει αρκετά για να έρθει πιο κοντά στα ευρωπαϊκά πρότυπα, και γι’αυτό η Mitsubishi Ευρώπης πίεσε ώστε να πραγματοποιηθούν αυτές οι αλλαγές. Σύμφωνα με την εταιρία, έχει αλλάξει το 70% του αυτοκινήτου, κάτι που αυτόματα το καθιστά κάτι παραπάνω από ένα απλό facelift, με τις εκτεταμένες αλλαγές εν μέρη να δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό “νέο” που του δίνει η εταιρία, αν και η πραγματικότητα απέχει.

Πριν ξεκινήσω με τις αισθητικές αλλαγές, το Space Star βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα Global Small της εταιρίας, με την παραγωγή του να γίνεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στην Ταϊλάνδη (το τρίτο της στη χώρα), με δυναμικότητα παραγωγής 165.000 μονάδες το χρόνο.

Test_Drive_Mitsubishi_Space_Star_facelift_20

Το ιαπωνικό μικρό, παρότι μεγάλωσε κατά 85 χλστ. σε μήκος, τα 3.795 χλστ εξακολουθούν να το τοποθετούν κάτω από το μέσο όρο της της supermini κατηγορίας. Η αύξηση του μήκος έγινε καθαρά για αισθητικούς λόγους, καθώς από τα 85 επιπλέον χλστ., τα 15 εντοπίζονται στον εμπρός πρόβολο/προφυλακτήρα, και τα υπόλοιπα 70 στον πίσω.

Test_Drive_Mitsubishi_Space_Star_facelift_04 Test_Drive_Mitsubishi_Space_Star_facelift_05

Ο σχεδιασμός του εμπρός μέρους έγινε σαφώς πιο ελκυστικός, με το αυτοκίνητο να διαθέτει νέους προφυλακτήρες, νέα φαρδύτερη γρίλια, νέα Bi-Xenon HiD φωτιστικά σώματα με LED φώτα ημέρας, νέο ανάγλυφο καπό και νέα φώτα ομίχλης, με τη χρήση χρωμίου στη μάσκα και στον προφυλακτήρα να προσπαθεί να δώσει μια αναβαθμισμένη αισθητική.

Στο πίσω μέρος, οι νέες αναλογίες, σε συνδυασμό με την οπτική αναβάθμιση που αποτυπώνεται με τον νέο προφυλακτήρα και τα νέα LED φωτιστικά σώματα σχήματος C, συμβάλλουν στην εντύπωση ενός χαμηλότερου, φαρδύτερου οχήματος και ταυτόχρονα ελαφρώς μακρύτερου οχήματος.

IMG_7099

Αυτή η εντύπωση επιτείνεται και με μία μακρύτερη αεροτομή οροφής με ενσωματωμένο φως στοπ, που επίσης συμβάλλει στην άριστη αεροδυναμική (Cd: 0.27). Τέλος, νέες είναι και οι ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών με ελαστικά διαστάσεων 175/55.

Οι υπόλοιπες διαστάσεις μένουν απαράλλαχτες, με το μεταξόνιο να έχει μήκος 2.401 χλστ, ενώ το συνολικό πλάτος του φτάνει τα 1.665 χιλιοστά και το ύψος του τα 1.490 χιλιοστά.

IMG_7091

Στο τομέα της ασφάλειας, το Space Star δοκιμάστηκε το 2013 και βαθμολογήθηκε από τον ευρωπαϊκό οργανισμό ασφάλειας Euro NCAP, με 4 αστέρια, με την επιμέρους βαθμολογία για την ασφάλεια των επιβατών, πεζών και παιδιών να βρίσκεται σε πολύ υψηλό δείκτη, με το λόγο που χάνει το 5ο αστεράκι να είναι το 55% του safety assist, κάτι που σχεδόν σίγουρα με τα σημερινά στάνταρτ του οργανισμού το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό.

[/nextpage]

[nextpage title=”Εσωτερικό” ]

Test_Drive_Mitsubishi_Space_Star_facelift_38

Οι αλλαγές στο εσωτερικό είναι πιο περιορισμένες και λιγότερο ριζικές σε σχέση με την εξωτερική εμφάνιση, και εντοπίζονται στο νέο, μαλακό, με τρισδιάστατη πλέξη, ύφασμα καθισμάτων και αντίθετη ραφή, που διατίθεται σε αποχρώσεις full black και black & ivory. Το δερμάτινο τιμόνι, πλέον διαθέτει ένθετα σε piano black και πινελιές χρωμίου.

Test_Drive_Mitsubishi_Space_Star_facelift_56

Ο πίνακας οργάνων έχει πιο κομψή σχεδίαση με λευκό, πλέον, φωτισμό, αντί για το παλιομοδίτικο πορτοκαλί που διέθετε. Ακόμα υπάρχουν χρωμιωμένοι δακτύλιοι στα όργανα, με την LCD οθόνη να διαθέτει νέα χαρακτηριστικά, όπως εξωτερική θερμοκρασία και προειδοποίηση πάγου σε ψηφιακή ένδειξη, καθώς και προειδοποιητική λυχνία φώτων στάθμευσης.

Test_Drive_Mitsubishi_Space_Star_facelift_47

Σε γενικές γραμμές, στιλιστικά, το ταμπλό είναι σχετικά μουντό, αλλά είναι άκρως λειτουργικό και εργονομικό. Δε του λείπει τίποτα και το μαύρο γυαλιστερό πλαστικό τύπου piano black του προσδίδει μια αίσθηση πολυτέλειας. Τα πλαστικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι σκληρά και κάνουν εμφανή τη πρόθεση να κρατηθεί το κόστος χαμηλά, αλλά το δέσιμο μεταξύ τους είναι σε αρκετά καλό επίπεδο.Ίσως το μοναδικό εργονομικό παράπτωμα, θεωρώ ότι είναι η τοποθέτηση του button Start/Stop (εκκίνησης του κινητήρα) στο αριστερό μέρος της κονσόλας, στα πρότυπα της Porsche.

Test_Drive_Mitsubishi_Space_Star_facelift_53

Στον πίνακα οργάνων παρέμεινε η ένδειξη της οικονομικής οδήγησης, με την απεικόνιση της να μην είναι η καλύτερη δυνατή. Ενώ στη πράξη βοηθάει σημαντικά στην εξοικονόμηση καυσίμου, ο τρόπος εφαρμογής του είναι κάπως περίεργος. Στο δεξί μέρος του πίνακα οργάνων υπάρχουν οι ενδείξεις του ECO. Αυτό αποτελείται από 4 led με το τελευταίο να είναι κόκκινο και τα υπόλοιπα 3 πράσινα.

Test_Drive_Mitsubishi_Space_Star_facelift_59

Αυτές οι τέσσερις παύλες γεμίζουν ανάλογα με το πόσο έντονα πατάς το πεντάλ του γκαζιού και αναλόγως πόσο οικονομικά οδηγείς. Ενώ την ημέρα δεν είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό, στη βραδινή οδήγηση ο φωτισμός τους είναι αρκετά δυνατός με τη κόκκινη ένδειξη πολλές φορές να σου τραβάει την προσοχή, ενώ σύγχυση σου προκαλεί και το συνεχές αναβόσβημα τους. Όπως και να έχει πάντως, είναι χρήσιμο εργαλείο που θέλει ένα διάστημα προσαρμογής αλλά βοηθά πολύ την τσέπη σου.

Test_Drive_Mitsubishi_Space_Star_facelift_48

Από θέμα χώρων, η καμπίνα κρίνεται αρκετά ευρύχωρη και άκρως χρηστική στη καθημερινή συμβίωση. Θέσεις για μικροαντικείμενα υπάρχουν παντού, ενώ στη βάση της κονσόλας βρίσκεται και η ειδική εσοχή για να αφήνεις το κλειδί του αυτοκινήτου, μιας και όλα τα Space Star διαθέτουν keyless σύστημα.

Test_Drive_Mitsubishi_Space_Star_facelift_41

Οι χώροι για τους δυο εμπρός επιβάτες είναι υπεραρκετοί με τα καθίσματα να είναι μαλακά, ωστόσο χωρίς να προσφέρουν πολύ καλή πλευρική στήριξη, αλλά δε νομίζω ότι χρειάζεται κάτι παραπάνω. Από την άλλη, οι πίσω επιβάτες θα βρουν μια μικρή δυσκολία στο να νιώσουν άνετα και σίγουρα σε ταξίδια διάρκειας άνω των δύο ωρών θα κουραστούν. Το μεγάλο θετικό του αυτοκινήτου όμως είναι η ευχάριστη ατμόσφαιρα, με το εσωτερικό να είναι ακριβώς το αντίθετο από κλειστοφοβικό και να υπάρχει άψογη ορατότητα προς όλες τις διαστάσεις.

Test_Drive_Mitsubishi_Space_Star_facelift_34 Test_Drive_Mitsubishi_Space_Star_facelift_35

Ο χώρος αποσκευών δεν έχει αλλάξει, και έχει χωρητικότητα 175 λίτρων, που σε αυτά προστίθενται 60 λίτρα του κρυφού υποδαπέδιου θαλάμου, κάτω από το χώρο αποσκευών. Χαρακτηρίζονται οριακά επαρκής για ένα ταξίδι, αν και αυξάνεται στα 912 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων, που δημιουργούν μία επίπεδη επιφάνεια.

[/nextpage]

[nextpage title=”Κινητήρας” ]

Test_Drive_Mitsubishi_Space_Star_facelift_26

Κάτω από το καπό, στην ελληνική αγορά υπάρχει διαθέσιμος μόνο ο τρικύλινδρος ατμοσφαιρικός κινητήρας 1.200 κ.εκ., ο οποίος μετά τις κατάλληλες τροποποιήσεις από το ιαπωνικό εργοστάσιο πληροί τις προδιαγραφές Euro 6b.

Διαθέτει σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων MIVEC, με την απόδοση του να φτάνει τους 80 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και με τη ροπή του να φτάνει τα 106 Nm στις 4.000 σ.α.λ..

Test_Drive_Mitsubishi_Space_Star_facelift_27

Συνδυάζεται με ένα 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ή ένα συνεχούς μεταβαλλόμενης σχέσης (CVT), ενώ διαθέτει σύστημα Auto Stop & Go, τεχνολογία ευφυούς αισθητήρα μπαταρίας Intelligent Battery Sensor με λειτουργία αναγεννητικής πέδησης Regenerative Braking System, κλπ.

Για τα 0-100 χλμ/ώρα, το εργοστάσιο αναφέρει ότι έρχονται σε 11,7 δευτ., αλλά το VBox μας έγραψε 12,01 δευτ. στην καλύτερη προσπάθεια, παρότι χρειάζεται μόνο μία αλλαγή ταχύτητας, κυρίως εξαιτίας του μη απενεργοποιούμενου traction control, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 180 χλμ/ώρα.

Test_Drive_Mitsubishi_Space_Star_facelift_28

Από πλευράς κατανάλωσης, το βάρους 845 κιλών αμάξωμα, ανακοινώνεται ότι καταναλώνει σε μικτές συνθήκες 4,3 λίτρα/100 χλμ., αλλά κατά τα 570 χιλιόμετρα που το είχαμε στα χέρια μας, και σε οδήγηση μικτών συνθηκών, η ένδειξη του trip computer έδειξε 5,8 λίτρα/100 χλμ. με το air condition να δουλεύει υπερωρίες. Τέλος, οι εκπομπές CO2 είναι φτάνουν τα 100 γρ/χλμ. (+4 με σχέση με το pre-facelift), και 99 γρ/χλμ για την έκδοση με το CVT κιβώτιο, κάτι που σημαίνει ότι πληρώνει τέλη κυκλοφορίας €90 και €89,1 αντίστοιχα.

[/nextpage]

[nextpage title=”Τιμή-Εξ/σμός” ]

Test_Drive_Mitsubishi_Space_Star_facelift_22

Το ανανεωμένο Mitsubishi Space Star διατίθεται στη χώρα μας με ένα επίπεδο εξοπλισμού και έναν διαθέσιμο κινητήρα, κάτι που ίσως προβληματίσει κάποιους η τιμή πώλησης του.

Παρόλα αυτά, το επίπεδο εξοπλισμού Intense, που διατίθεται, είναι το υψηλότερο, κάτι που σημαίνει ότι δεν του λείπει πρακτικά τίποτα, και σίγουρα αποτελεί το δυνατό του χαρτί. Έτσι, η τιμή του ανέρχεται στα €12.990 με το χειροκίνητο 5-τάχυτο κιβώτιο και στα €14.350 με το CVT, με το μεταλλικό χρώμα να διατίθεται εξτρά στα €450.

Test_Drive_Mitsubishi_Space_Star_facelift_51

Το αυτοκίνητο είναι ήδη διαθέσιμο στην ελληνική αγορά, και διαθέτει Active Stability & Traction Control (ASTC), ABS με EBD, Hill Start Assist (HSA), σύστημα Auto Stop & Go (AS&G), σύστημα ανίχνευσης πίεσης ελαστικών, cruise control, αερόσακοι εμπρός, πλευρικοί και τύπου κουρτίνας οδηγού και συνοδηγού, σύστημα λειτουργίας χωρίς κλειδί με διακόπτη ανάφλεξης, ηλεκτρικοί θερμαινόμενοι και αναδιπλούμενοι καθρέφτες, ηχοσύστημα με bluetooth, υψηλής αντίθεσης οθόνη υγρών κρυστάλλων με πολλαπλές ενδείξεις, δερμάτινο τιμόνι τριών ακτίνων, δερμάτινο λεβιέ ταχυτήτων.

Test_Drive_Mitsubishi_Space_Star_facelift_55

Ακόμα, διαθέτει καθίσματα ρυθμιζόμενα καθ’ ύψος οδηγού και συνοδηγού, πλήρως αυτόματο air condition, θύρα USB, προβολείς υπερευρείας ακτίνας HID με LED φώτα θέσεως, εμπρόσθιοι προβολείς ομίχλης, σύστημα κινητού τηλεφώνου hands free και διακόπτης audio, αποθηκευτικός χώρος δαπέδου, είσοδος χωρίς κλειδί, κουμπί κλειδώματος και ξεκλειδώματος στην πόρτα του οδηγού, αυτόματο σύστημα κλειδώματος των θυρών μετά από 30 δευτερόλεπτα, αισθητήρας βροχής, χρονοδιακόπτης ηλεκτρικών παραθύρων, αυτόματη απενεργοποίηση φώτων, ελαστικά 175/55 με ζάντες 15 ιντσών ελαφρού κράματος αλουμίνιο.

Αναλυτικά μπορείς να δεις τον εξοπλισμό του εδώ.

[/nextpage]

[nextpage title=”Στον δρόμο” ]

Test_Drive_Mitsubishi_Space_Star_facelift_16

Έχοντας στο μυαλό την κακή οδική συμπεριφορά του προηγούμενου μοντέλου, οι αλλαγές που έγιναν στον τομέα του στησίματος βελτίωσαν κατά πολύ την οδήγηση του ιαπωνικού μοντέλου.

Έτσι, μπορεί να μην άλλαξαν καθόλου τα σημεία έδρασης των αναρτήσεων, το ανανεωμένο Space Star, όμως, διαθέτει ένα πιο στιβαρό πλαίσιο, για να μπορεί να ανταποκρίνεται καλύτερα στα καθήκοντα πέρα από τα όρια των αστικών/προαστιακών περιοχών για τα οποία σχεδιάστηκε αρχικά.

Test_Drive_Mitsubishi_Space_Star_facelift_14

Γι’αυτό διαθέτει νέας σκληρότητας ελατήρια και αμορτισέρ, καθώς και αυξημένη ακαμψία του εμπρός τμήματος, ώστε να γίνει πιο σταθερό και να μειωθούν οι κλίσεις του αμαξώματος. Στην πράξη, δεν περίμενα να μετατραπεί σε ένα διασκεδαστικό αυτοκίνητο, ούτε να αλλάξει άρδην σε σχέση με το παρελθόν, αλλά είναι εμφανέστατα καλύτερο στον δρόμο.

Test_Drive_Mitsubishi_Space_Star_facelift_30

Η συνταγή στην ανάρτηση είναι γνωστή και ενδεδειγμένη για μικρά αυτοκίνητα πόλης. Έτσι, αποτελείται από γόνατα McPherson στον μπροστά άξονα και πίσω ημιάκαπτο άξονα με αντιστρεπτική ράβδο. Η ρύθμιση των αμορτισέρ είναι πιο σφιχτή σε σχέση με το παρελθόν, αλλά παραμένει μαλακή, με τις κλίσεις να γίνονται και πάλι αισθητές, χωρίς ωστόσο να “ξύνεις” μαρσπιέ. Πλέον το αμάξωμα συμπεριφέρεται πιο ομογενές, διατηρώντας την αρκετά καλή απόσβεση των ανωμαλιών του δρόμου, με τη σταθερότητα στον αυτοκινητόδρομο να είναι μεγαλύτερη και να μην επηρεάζεται από πλευρικούς ανέμους.

Test_Drive_Mitsubishi_Space_Star_facelift_13

Τα περιθώρια πρόσφυσης είναι καλύτερα από αυτά που θα περίμενες από τα λεπτά ελαστικά, αλλά στις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης το πίσω μέρος θα δείξει τη δυσαρέσκεια του και θα εμφανίσει τάσεις αποσταθεροποίησης. Το ESP είναι άκρως παρεμβατικό για να σε βάλει στη τάξη άμεσα και σε γενικές γραμμές, η συμπεριφορά του είναι ασφαλής.

Αλλαγές υπάρχουν και στη χαρτογράφηση του συστήματος διεύθυνσης, με την ηλεκτρική υποβοήθηση να έχει αλλάξει με σκοπό τη βελτίωση ακρίβειας και ελέγχου. Δεν είναι το πιο άμεσο, ούτε το πιο γρήγορο που έχεις οδηγήσει, καθώς χρειάζεται ακριβώς 3,5 στροφές από άκρη σε άκρη, αλλά θα κάνει έχει το κατάλληλο “βάρος” για άνετες αστικές μανούβρες.

Test_Drive_Mitsubishi_Space_Star_facelift_12

Στο pre-facelift έπασχε στην επαναφορά του στην αρχική θέση, όντας αρκετά αργό, με τις αλλαγές που έγιναν να βελτίωσαν λίγο την κατάσταση, αλλά και πάλι να μην επανέρχεται όσο γρήγορα θα ήθελες. Εκεί που διαπρέπει είναι στη διάμετρος του κύκλου στροφής, καθώς αυτή ανέρχεται στα μόλις 9,2 μέτρα, καθιστώντας το άκρως ευέλικτο στις μανούβρες, που σε συνδυασμό με τις μικρές εξωτερικές του διαστάσεις, κάνει το Space Star να “χώνεται” παντού.

Test_Drive_Mitsubishi_Space_Star_facelift_23

Όσον αφορά τον κινητήρα, έχοντας μπει στην εποχή των μικρών turbo, το ατμοσφαιρικό του Space Star δείχνει με τον πιο κραυγαλέο τρόπο την έλλειψη ροπής. Στην πράξη αποδεικνύεται ζωηρός, αλλά όχι τόσο ελαστικός. Η προθυμία του να ανεβάσει στροφές φαίνεται πάνω από τις 2.800 σ.α.λ. και μέχρι τις 6.000 σ.α.λ. Η κλιμάκωση του κιβωτίου έχει αλλάξει λίγο, με τις δυο πρώτες σχέσεις να είναι σχετικά μακριές, και θα βρεθείς σε καταστάσεις που θα πρέπει να κατεβάσεις για να έχεις την απαιτούμενη δύναμη για προσπέρασμα.

Test_Drive_Mitsubishi_Space_Star_facelift_15

Πάντως δεν έχει πολλούς κραδασμούς και δεν μεταφέρονται στο εσωτερικό, αλλά δε θα μπορούσα να πω το ίδιο για τον ήχο του, καθώς παρότι βελτιώθηκε η ηχομόνωση, φαίνεται να είναι λεπτή, με τον ήχο του κινητήρα να μεταφέρεται αρκετά μέσα στη καμπίνα.

Για την πέδηση η Mitsubishi έχει εξοπλίσει το Space Star με δίσκους διαμέτρου 227 χλστ. (+13 σε σχέση με το παρελθόν) για τον εμπρός άξονα και ταμπούρα πίσω. Σε πολύ δυνατό φρενάρισμα θα μπει εύκολα το ABS, χωρίς να φοβίσει, φρενάροντας με ασφάλεια το αυτοκίνητο, με την ακινητοποίηση του να έρχεται στα 40,7 μετρα.

[/nextpage]

[nextpage title=”Συμπέρασμα” ]

Test_Drive_Mitsubishi_Space_Star_facelift_21

Αν συγκριθεί με τον ανταγωνισμό, η τιμή του φαίνεται τσιμπημένη αλλά μόνο τέτοια δεν είναι, αν αναλογιστεί κανείς τον πληρέστατο εξοπλισμό του. Όταν όμως βάλεις στην εξίσωση τον κινητήρα και την εμφανή έλλειψη ροπής του, που αντικατοπτρίζεται στις κακές επιδόσεις, σίγουρα δεν τον καθιστούν την καλύτερη επιλογή. Παρόλα αυτά, ο ήπιος κινητήρας, που είναι φειδωλός σε καύσιμο, ακόμη και συνθήκες πόλης, κάνουν το Space Star ένα αυτοκίνητο που πρέπει να κοιτάξει κάποιος που αναζητά ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης.

[/nextpage]

[nextpage title=”Φωτογραφίες” ]

[/nextpage]

[nextpage title=”Μετρήσεις” ]

Mitsubishi Space Star facelift Μετρήσεις Autoblog.gr | VBox Sport
0-100 χλμ/ώρα 12,01 δευτ.
30-70 χλμ/ώρα 5,02 δευτ. (με 3η σχέση)
60-100 χλμ/ώρα 13,28 δευτ. (με 4η σχέση)
80-130 χλμ/ώρα 22,37 δευτ. (με 5η σχέση)
Τελική ταχύτητα 180 χλμ/ώρα
Φρενάρισμα 100-0 χλμ/ώρα 39,76 μέτρα σε 3,14 δευτ.

[/nextpage]

[nextpage title=”Τεχ/κά Χαρ/κά” ]

Mitsubishi Space Star 1.2 λίτρων
MIVEC
5-τάχυτο μηχανικό CVT
AS&G AS&G
INTENSE ν ν
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Τύπος 1.2 12-βάλβιδος 2ΕΕΚ MIVEC AS&G
Κυβισμός κ.εκ. 1193
Σύστημα ανάφλεξης ECI-MULTI
Επίπεδο ρύπων EURO-6
Μέγιστη ισχύς (EEC net) kW (PS)/σ.α.λ. 59 (80)/6,000
Μέγιστη ροπή (EEC net) N·m (kg-m)/σ.α.λ. 106 (10.8)/4,000
ΚΑΥΣΙΜΟ
Τύπος καυσίμου Αμόλυβδη (RON95)
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ λίτρα 35
ΜΕΤΑΔΟΣΗ
Συμπλέκτης Ξηρός ενός δίσκου Μετατροπέας ροπής
Αναλογία σχέσεων D γκάμα 4.007-0.550
3,545
1,913
1.310
1,027
0.850
Όπισθεν 3,214 3,771
Τελική 3.550 3,757
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
Επιτάχυνση (0-100 χλμ/ώρα) δευτερόλεπτα. 11,7 12,8
Μέγιστη ταχύτητα* χλμ/ώρα 180 173
Κατανάλωση καυσίμου**
Αστική Λίτρα/100χλμ. 5.1 4.9
Υπεραστική Λίτρα/100χλμ. 3.9 3.9
Συνδυασμένη Λίτρα/100χλμ. 4.3 4.3
CO2 συνδυασμένη** γρ./χλμ. 100 99
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
Μπροστά Γόνατα MacPherson με μπάρα εξισορρόπησης
Πίσω Ημιάκαμπτος άξονας
ΦΡΕΝΑ
Μπροστά Αεριζόμενοι δίσκοι
Πίσω Ταμπούρα
ΤΙΜΟΝΙ
Τύπος σταθερού άξονα με ηλεκτρική υποβοήθηση
ΦΟΡΤΙΑ
Βάρος (γεμάτο) κιλά 845 865
Μικτό βάρος οχήματος κιλά 1340 1370

[/nextpage]