WRC Ράλλυ Φιλανδίας : Νικητής ο Kris Meeke!

Σχετικά άρθρα

9397_MEEKE-jump-finland-2016_778_896x504

O Kris Meeke ήταν αυτός που έγραψε ιστορία στο Ράλλυ Φιλανδίας. Πέτυχε την δεύτερη φετινή και τρίτη συνολικά νίκη του, με 29,1 δευτ. διαφορά από τον Latvala , σ έναν πολύ απαιτητικό και “ειδικό” αγώνα. Αυτή επίσης ήταν και η 96η νίκη της Citroen στο WRC. Ακόμη ένα ρεκόρ είναι αυτό του ταχύτερου αγώνα αφού ξεπέρασε το περσινό ρεκόρ του Jari-Matti Latvala κατά 1,2 χιλιόμετρα με 126,60 μέσης ωριαίας ταχύτητας.

Ο Φιλανδός οδηγός της VW από χτες παραδέχτηκε την ανωτερότητα του Meeke και έμεινε στη δεύτερη θέση, που μαζί με τον έναν βαθμό επιπλέον που αποκόμισε από την Power Stage βρίσκεται στην τρίτη θέση της Βαθμολογίας.

Το τρίτο σκαλί του βάθρου συμπλήρωσε ο Craig Breen! Ο 26-χρόνος Βορειοιρλανδός οδηγός της Citroen κατάφερε στην τρίτη του μόλις εμφάνιση με το DS3 να κερδίσει την πρώτη του ε.δ. αλλά και να ανέβει στο βάθρο στο Ράλλυ Φιλανδίας. Έτσι δίνει ένα γερό μήνυμα στους Γάλλους για την επόμενη χρονιά. Το έργο του όμως δεν ήταν εύκολο καθώς ο Ott Tanak τον καταδίωκε με αποτέλεσμα να βγει από το δρόμο και να τελειώσει άδικα την προσπάθεια του.

Πίσω στις επόμενες δύο θέσεις συναντάμε τα δύο i20 WRC των Thierry Neuville και Heyden Paddon με μόλις 2,3 δευτ. μεταξύ τους. Σήμερα άφησαν πίσω τους τα όποια προβλήματα είχαν στον αγώνα, κέρδισαν ε.δ, καθώς και την Power Stage και έδωσαν πολύτιμους βαθμούς στην Hyundai για το πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Πιο πίσω οι Mads Ostberg και Andreas Mikkelsen με τα Fiesta RS WRC και Polo R WRC αντίστοιχα, με τον οδηγό της VW να ανοίγει τον δρόμο χτες και να μένει πίσω και μακρυά από την κορυφή. Ο νικητής της WRC 2 κατηγορίας, Esapekka Lappi με το Skoda Fabia R5 ακολούθησε με τους Kevin Abbring και Teemu Suninen να κλείνουν την βαθμολογούμενη δεκάδα.

Ο Sebastien Ogier δεν κατάφερε να πάρει έστω και τους βαθμούς της Power Stage αλλά παραμένει επικεφαλής της βαθμολογίας με 143 βαθμούς, ακολουθούμενος από τα άλλα δύο VW των Andreas Mikkelsen και Jari-Matti Latvala με 98 και 87 βαθμούς αντίστοιχα, τα Hyundai των Heyden Paddon και Thierry Neuville με 84 και 76 βαθμούς αντίστοιχα να κλείνουν τους 5 πρώτους. Στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών η VW έχει πλέον 227 βαθμούς με την Hyundai να είναι στους 168. Ακολουθούν οι M- Sport με 112 βαθμούς , η Volkswagen Motorsport II με 109 και η Hyundai N Motorsport με 86 βαθμούς.

Επόμενος αγώνας το ασφάλτινο Ράλλυ Γερμανίας στις 18-21 Αυγούστου. Έως τότε μείνε συντονισμένος!

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

WRC: Ο Rovampera νικητής στο Rally Κένυας

Ο Kalle Rovanpera κέρδισε για δεύτερη φορά το Rally Κένυας αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Takamoto Katsuta, κάνοντας έτσι το 1-2 για την Toyota....

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

WRC: Το Rally των Καναρίων Νήσων στο ημερολόγιο του 2025

Ακολουθώντας τα βήματα του Rally Λετονίας και του Rally Πολωνίας, τα οποία χρησιμοποίησαν το μονοπάτι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC) για να συμμετάσχουν στο...