Pontiac Fiero “κράμα” Dark Knight – Mad Max στοιχειώνει τα όνειρα σου

Σχετικά άρθρα

690262

Το Pontiac Fiero υπήρξε από τις πιο παρεξηγημένες “ψυχές” στα 80’s. Το design του ήταν υποσχόμενο, η μηχανολογική διάταξη ιδανική (κεντρομήχανο γαρ) και η τιμή του σωστή. Παρόλα αυτά, το τελικό αποτέλεσμα είχε κάποια ζητηματάκια, όπως τις αναιμικές επιδόσεις του βασικού 2.5αρι τετρακύλινδρου, το αυξημένο βάρος που έστελνε περίπατο τα πλεονεκτήματα της κεντρικής τοποθέτησης του μοτέρ και αλλεπάλληλα περιστατικά πυρκαγιάς στο μηχανοστάσιο, απόρροια της ανεπαρκούς ψύξης και της γενικότερης αναξιοπιστίας που μάστιζε την GM τότε.

Με λίγη καλή καρδιά, ωστόσο, και μπόλικο ρευστό το Fiero μπορεί να μετατραπεί σε “τιμωρό” των δρόμων. Το μαύρο χτήνος που χαζεύουμε είναι ένα είδος Φρανκενστάιν, καθώς είναι κατά ένα μεγάλο ποσοστό Eclipse κάτω από το “τρομοκρατικό” look. Ο Mike Nasiatka που είναι υπεύθυνος του project -κι είναι το πρώτο του μάλιστα- πήρε τα σωθικά ενός τρακαρισμένου Eclipse που κατέβαινε σε dragster, τα προσάρμοσε στο πλαίσιο του Fiero -όσο έμεινε στη θέση του δηλαδή- και δημιούργησε ένα αυτοκίνητο που “έκοψε τη χολή” του Matt Farrah.

O 4G63 κανονικά αποδίδει 750 άλογα στα 2.4 bar, όμως για να μην έχουνε δράματα στα γυρίσματα κατέβηκε στα 1.38 και τα 450. Τα λέει καλύτερα κι ο ίδιος ο Matt στο video.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...