Έμφαση στην τεχνολογία και πιο premium το νέο Audi A1

Σχετικά άρθρα

Static photo Colour: Misano Red

Το A1 μετρά αρκετά χρόνια στην αγορά και η Audi προετοιμάζει την δεύτερη γενιά του μικρότερου μοντέλου της, το οποίο θα παρουσιαστεί το 2018. Η γερμανική φίρμα θέλει να προσφέρει με το νέο μοντέλο ακόμα καλύτερα χαρακτηριστικά και να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την τεχνολογία και την premium αίσθηση για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Σχεδιαστικά δεν θα περιμένουμε σημαντικές αλλαγές και όπως μας έχει συνηθίσει η εταιρεία, το ντιζάιν θα είναι εξέλιξη του υπάρχοντος μοντέλου, ενώ το σχήμα του αναμένεται να γίνει πιο επιθετικό με περισσότερες ακμές. Θα διαθέτει μια μεγαλύτερη γρίλια και πιο αιχμηρά LED φώτα που θα προσδίδουν έναν αέρα από τα μεγαλύτερα μοντέλα της εταιρείας.

Το εσωτερικό του A1 από πολλούς χαρακτηρίζεται ως το καλύτερο και πολυτελέστερο της κατηγορίας, αναμένεται να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο. Σίγουρα θα υπάρχει το 12,3″ Virtual Cockpit, θα χρησιμοποιεί Apple CarPlay και Android Auto, ενώ θα υπάρχει και αναβαθμισμένο MMI ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και wifi hotspot.

Το νέο A1 θα χρησιμοποιεί την νέα πλατφόρμα του ομίλου Ao που θα χρησιμοποιήσουν και οι επόμενες γενιές Polo και Ibiza. Το μήκος του θα αυξηθεί κατά 90 mm για να βελτιώσει τους χώρους στην καμπίνα που είναι ένα από τα μειονεκτήματα της τωρινής γενιάς. Το πορτμπαγκάζ αναμένεται να φτάσει τα 300 λίτρα ενώ η εταιρεία θέλει να βελτιώσει και την πρακτικότητα. Λόγω της νέας πλατφόρμας, η παραγωγή του θα φύγει από το εργοστάσιο της εταιρείας στις Βρυξέλλες και θα πάει στο εργοστάσιο της Seat στο Martorell στην Ισπανία δίπλα στα νέα Ibiza και Ibiza SUV που αναμένονται του χρόνου.

Το A1 θα κινείται από τον 1.000αρη της εταιρείας με 100 άλογα αλλά και τον νέο 1,5 λίτρων κινητήρα βενζίνης και πετρελαίου που αναμένεται να παρουσιαστεί, ο οποίος θα αποδίδει για αυτό το μοντέλο από 90 έως 160 άλογα. Σίγουρα θα υπάρχει ένα πιο δυνατό S1, αλλά είναι πολύ πιθανό να δούμε και το πολυαναμενόμενο RS1 που θα έχει αυξημένη ιπποδύναμη που θα το μετατρέψει σε “πύραυλο τσέπης”. Τέλος, η Audi ίσως παρουσιάσει  plug-in hybrid e-tron εκδόσεις, κάτι που είχε παρουσιάσει στην πρώτη γενιά αλλά ποτέ δεν έφτασαν στην παραγωγή.

ΠηγήAutoexpress

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Dakar: Πρόστιμο 750.000 ευρώ στην Audi

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση της νίκης στο θρυλικό και εξαιρετικά απαιτητικό Rally Dakar, η Audi έκανε γνωστό ότι αποχωρεί άμεσα από το παγκόσμιο...