Το MINI JCW Convertible δοκιμάζεται στο Ring

Σχετικά άρθρα

694304

H MINI μπορεί να παρουσίασε το Mini John Cooper Works Convertible τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά μέχρι και σήμερα συνεχίζει τις δοκιμές του στην πίστα του Nurburgring.

Το John Cooper Works Convertible είναι σαφώς πιο επιθετικό από το απλό Convertible. Διαθέτει νέο εμπρός προφυλακτήρα με κυψελοειδή γρίλια, LED φωτιστικά, sport εξάτμιση και ζάντες ελαφρού κράματος 17 ιντσών. Οι sport πινελιές συνεχίζονται και στο εσωτερικό, όπου παρατηρούμε πως ο πίνακας οργάνων είναι διαφοροποιημένος, τα πεντάλ είναι πλέον μεταλλικά, ο λεβιές ταχυτήτων είναι “JCW” και τα καθίσματα είναι επενδυμένα με έναν συνδυασμό δέρματος και υφάσματος.

Κάτω από το καπό, βρίσκεται ένας υπερτροφοδοτούμενος, δίλιτρος, τετρακύλινδρος κινητήρας που αποδίδει 231 άλογα και 320 Nm ροπής. Αυτός, συνδυάζεται είτε με ένα 6-τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο, είτε –προαιρετικά- με ένα επίσης 6-τάχυτο, Steptronic αυτόματο. Στην πρώτη περίπτωση, το JCW Convertible χρειάζεται 6.6 δευτερόλεπτα για να πιάσει τα 100 km/h με την τελική ταχύτητα να είναι 242 km/h ενώ στην δεύτερη, τα 100 km/h από στάση έρχονται 0.1 δευτερόλεπτα ταχύτερα αλλά η τελική είναι κατά 2 km/h μικρότερη. Επίσης, να σημειώσω ότι η μέση κατανάλωση του JCW Convertible με το χειροκίνητο κιβώτιο είναι 6.5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα –ρύποι 152 gr/km– ενώ με το αυτόματο, πέφτει στα 5.9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα με αντίστοιχη μείωση στους ρύπους –138 gr/km-.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι όπως και στο απλό Convertible, η υφασμάτινη οροφή χρειάζεται μόλις 18 δευτερόλεπτα για να ανοίξει ή να κλείσει και ο χειρισμός της μπορεί να γίνει με ταχύτητα έως 30 km/h. Σε αντίθεση με το απλό μοντέλο όμως, το JCW διαθέτει sport ανάρτηση, σύστημα πέδησης της Brembo και ηλεκτρονικό διαφορικό.

https://www.youtube.com/watch?v=eoT4q_V3XfQ

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Toyota Supra GRMN σε δοκιμές στο Nurburgring

Στην πίστα του Nurburgring η Toyota συνεχίζει τις δοκιμές της GRMN έκδοσης της Supra. Το αυτοκίνητο αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του μέσα στο...

Η νέα BMW M5 σε δοκιμές στο Nurburgring

Η BMW συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης της νέας γενιάς της M5, με το αυτοκίνητο να είναι plug-in υβριδικό και να συνδυάζει τον 4,4-λίτρων V8...