Ακριβότερο κατά 20% πλέον το Autopilot της Tesla

Σχετικά άρθρα

tesla_autopilot

Από τον Οκτώβρη του 2014 τα μοντέλα της Tesla προσφέρονται με το ημιαυτόνο σύστημα επιπέδου 3, Autopilot. Η τιμή λοιπόν για το autopilot ήταν 2500 δολάρια επιπλέον της τιμής του αυτοκινήτου ή 3000 δολάρια αν το τοποθετούσες εκ των υστέρων.

Με την έλευση του πακέτου μπαταριών των 100kWh για το Model S και το Model X, παρατηρήθηκε η σιωπηρή αύξηση των εν λόγω τιμών κατά 20%, φτάνοντας τα 3.000 και 3.500 δολάρια αντιστοίχως. Η Tesla όταν ερωτήθηκε από παρατηρητικούς δημοσιογράφους, δήλωσε λιτά πως αυτές οι τιμές αντικατοπτρίζουν καλύτερα την αξία του συστήματος. Από την άλλη αναλυτές υποστηρίζουν πως η αύξηση στην τιμή δεν θα πτοήσει τους υποψήφιους αγοραστές και πως πιθανότατα η Tesla αναζητά τρόπο αύξησης του ποσοστού κέρδους.

Το θετικό είναι πως το σύστημα θα είναι αναβαθμίσιμο και σε επίπεδο software, βελτιώνοντας την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και σε επίπεδο hardware, με στόχο κάποια στιγμή στο όχι και πολύ μακρινό μέλλον να καταφέρει να φτάσει στο επίπεδο 4, όπου και είναι η πλήρως αυτόνομη οδήγηση.

ΠηγήElectrek

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla απολύει πάνω από το 10% των εργαζομένων της σε όλο τον κόσμο

Η Tesla θα απολύσει πάνω από το 10% του εργατικού δυναμικού της παγκοσμίως, σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα της εταιρείας, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη...

Νέα bucket καθίσματα για το Tesla Model S Plaid

Η Tesla πρόσθεσε νέα bucket μπροστινά καθίσματα στο Model S Plaid, με τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται από τις αρχές του μήνα να εξοπλίζονται με...