Βόλτα στη Laguna Seca με μια Porsche 908 του 1969

Σχετικά άρθρα

mazda-laguna-seca-pov-porsche-908-1-660x330

Ένας γύρος σε μια από τις πιο διάσημες πίστες της Αμερικής, τη Laguna Seca, μπορεί να είναι συναρπαστικός. Γίνεται όμως ακόμα καλύτερος εάν είσαι μέσα σε μια Porsche 908 του 1969 και οδηγεί ο επαγγελματίας οδηγός αγώνων Gunnar Jeanette. Έτσι έχεις την ευκαιρία να δεις και να ακούσεις ένα θρυλικό αγωνιστικό εν δράσει από τη μεριά του οδηγού με τη βοήθεια δύο καμερών μια της οπτικής του Jeanette και μια από την πίσω μεριά.

Παρόλο που δεν πρόκειται για αγώνα, θα δεις την 908 να καταδιώκει τη γρηγορότερή της Porsche 917. Ο ήχος είναι απλά εκκωφαντικός από τον 3-λιτρο flat-8 κινητήρα απόδοσης 350 ίππων, οπότε σκέφτομαι τι θα γινόταν μέσα στο κοκπιτ!

Όσοι ενδιαφέρεστε να μάθετε παραπάνω για την 908, ξεκινάω λέγοντας ότι αρχικά ονομαζόταν 908/2. Επίσης είχε αρκετές νίκες στην εποχή της με αντίπαλο τη Ferrari 312P και αυτό χάρη στη μείωση βάρους που είχε επιτευχθεί από την Porsche αφαιρώντας την οροφή και το μακρύ πίσω μέρος, εξοικονομώντας έτσι περίπου 100Kg.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...