Η Lamborghini κάνει άνοιγμα σε γυναίκες και οικογενειάρχες

Σχετικά άρθρα

2017-Lamborghini-Urus-Front-Hood

Ένα κάστρο πάει να πέσει; Ιεροσυλία; Όπως και αν το πεις, η είδηση αυτή δεν ακούγεται καλά στα αυτιά των fans της εταιρείας σε όλο το κόσμο. Η Lamborghini βγάζει ακραία αυτοκίνητα, που κατά 95% το κοινό της είναι είναι μόνο άντρες, αλλά φαίνεται πως θέλει να κάνει μια στροφή και στο target group της να βρίσκονται πλέον περισσότερες γυναίκες αλλά και οικογένειες.

Η “στροφή” αυτή οφείλεται καθαρά στην Urus, το επερχόμενο SUV της εταιρείας που θα κάνει την εμφάνιση του το 2018. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Stefano Domenicali, ο οποίος είναι στη θέση αυτή από τον Μάρτιο, θέλει η Lamborghini να δείξει κάτι διαφορετικό στο μέλλον, δηλώνοντας:

Ένας ταύρος είναι πάντα επιθετικός, αλλά θα ήθελα να δώσουμε μια νέα φιλοσοφία για το μέλλον. Ένας ταύρος μπορεί να είναι ήπιος.

Με την Urus αναμένεται να διπλασιαστεί η παραγωγή της εταιρείας, αλλά και πάλι θα παραμένει σε περιορισμένη παραγωγή. Ο ίδιος σχολίασε για το SUV:

Η Urus θα είναι άμεσα αναγνωρίσιμη σαν Lamborghini, τόσο στο πως θα φαίνεται όσο και στην οδήγηση, αλλά θα υπάρξουν τόσες πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης, ώστε να μπει δυναμικά και σε νεαρότερα κοινά (30-45), οι οποίοι θεωρούν τον εαυτό τους “πρωταγωνιστές” της ίδιας της ζωής τους.

Lamborghini Urus Concept

Σε αυτό το μοντέλο δεν θα δούμε κάποιον V12 όπως έχουμε συνηθίσει από τα υπόλοιπα αδέρφια της, αλλά έναν υπερτροφοδοτούμενο V8 με απόδοση 600 άλογα. Το σημαντικότερο όμως, είναι ότι με την Urus θα κάνει ένα άνοιγμα στις γυναίκες αλλά και τους οικογενειάρχες, μιας και μέχρι τώρα τα αυτοκίνητα της δεν απευθύνονταν σε αυτό το κοινό.

Η αλήθεια είναι τα SUV αρέσουν στις γυναίκες και σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει αν ένα τέτοιο όχημα δείχνει φιλικό τότε οι γυναίκες είναι σίγουρο πως θα το αγοράσουν. Τρανό παράδειγμα είναι η Porsche Cayenne που σκίζει σε πωλήσεις και είναι αρκετά δημοφιλής στο γυναικείο κοινό. Επιπλέον αν το όχημα αυτό είναι άνετο και μπορούν να το χρησιμοποιήσουν αρκετά συχνά, τότε η επιτυχία του είναι εξασφαλισμένη.

lamborghini_urus_5_desktop_background

Όπως φαίνεται, η Lamborghini θέλει να κάνει άνοιγμα σε νέες κατηγορίες αγοραστών, για αυτό θα προσφέρει και νέες επιλογές σε κινητήρες. Θα υπάρξει μια υβριδική Urus, ίσως δούμε μια ηλεκτρική έκδοση της, ενώ σίγουρα δεν θα δούμε ένα κινητήρα ντίζελ κάτω από το καπό της. Τα καλά νέα είναι ότι εταιρεία θα συνεχίσει να βγάζει τους V12 κινητήρες, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Domenicali.

Οι πελάτες μας θέλουν να αισθάνονται το αυτοκίνητο, θέλουν να το ακούν, θέλουν να αισθάνονται την δύναμη του κινητήρα. Περιμένουν από εμάς τα στοιχεία αυτά να υπάρχουν στα αυτοκίνητα μας και φυσικά να επενδύσουμε στην τεχνολογία αλλά την κατάλληλη στιγμή, ούτε πριν ούτε μετά.

Ο ίδιος συνέχισε:

Ένας ταύρος μπορεί να δει τους ανθρώπους με την άκρη του ματιού του και να είναι έξυπνος. Αυτός δεν είναι πάντα επιθετικός με τη αρνητική σημασία, είναι επιθετικός γιατί είναι πολύ δυνατό ζώο. Έτσι και η Lamborghini, μπορεί να αναγνωρίσει την ομορφιά των ανθρώπων και παρότι η Urus είναι ένα οικογενειακό SUV αυτοκίνητο, θα είναι επιτυχία για την εταιρεία, να καταφέρει να αλλάξει με ευελιξία την εικόνα της και να αναπτυχθεί.

Δες και κάποιες renderings της Urus από το LamboCars.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...