H Porsche Carrera GT παραμένει ένα από τα καλύτερα supercars όλων των εποχών

Σχετικά άρθρα

Porsche Carrera GT

H Porsche το 2003 παρουσίασε την Carrera GT και δικαίως την είχε βαφτεί ως ένα αγωνιστικό για τον δρόμο. Το ανθρακονημάτινο chassis βασίζεται σε αυτό της GT1 που κέρδισε τις 24 ώρες του Le Mans το 1998. Ο κινητήρας έχει ρίζες σε κάποιον παλιό V10 που εξέλισσε η Porsche τη δεκαετία του ’90 για την F1.

Ο συμπλέκτης ήταν ο πρώτος κεραμικός που τοποθετήθηκε σε αυτοκίνητο παραγωγής. Οι “εσωτερικές” αναρτήσεις, τα κεραμικά φρένα, η αεροδυναμική… όλα ήταν στα όρια αυτού που ονομάζουμε “αγωνιστικό”. Και ο ήχος… Αυτός ο ήχος! Αν η Carrera GT ήταν Σειρήνα, ο ήχος του ατμοσφαιρικού V10 κοντά στον κόφτη των 8.400 σ.α.λ. ήταν το τραγούδι της… ή ο ήχος που έβγαζε όταν πλησίαζε στον οργασμό!

Διάβασε επίσης: 10 πράγματα που δεν γνωρίζεις για την Porsche Carrera GT

Η Carrera GT φορά έναν V10 κινητήρα, 5,7 λίτρων, που αποδίδει 612 άλογα, στις 8.000 σ.α.λ., και 590 Nm ροπής, στις 5.750 σ.α.λ.. Συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, το οποίο στέλνει την κίνηση στον πίσω άξονα. Το απόβαρο είναι 1.380 κιλά και μπορεί να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να είναι 330 χλμ/ώρα.

Το αγγλικό evo είχε την ευκαιρία να οδηγήσει μια από τις 1.500 Carrera GT που κατασκεύασε η Porsche, θυμίζοντάς μας γιατί παραμένει ένα από τα καλύτερα supercars όλων των εποχών. Δυνάμωσε τα ηχεία σου. Ο ήχος του V10 είναι μοναδικός!

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr