Η Ford επιδεικνύει τις ικανότητες των αυτόνομων αυτοκινήτων της

Σχετικά άρθρα

ford-fusion-autonomous-driving

Η Ford δήλωσε επίσημα πως μέχρι το 2018 θα έχει αυτόνομα αυτοκίνητα μέσα στις εγκαταστάσεις του Dearborn, ώστε να μπορούν οι εργαζόμενοί της να κινούνται μεταξύ των κτηρίων. Παράλληλα έκανε μια ζωντανή επίδειξη των δυνατοτήτων του συστήματος που έχει αναπτύξει. Μη ξεχνάς, πως έχει κάνει μια μεγάλη επένδυση στην ανάπτυξη συστημάτων LiDAR, προκειμένου να ρίξει το κόστος τους, ώστε να ωφεληθεί στην παραγωγή της.

ford-fusion-hybrid-autonomous-research-vehicle

Η επίδειξη τώρα, περιλάμβανε μια διαδρομή περίπου 2,5 χλμ σε δημόσιο δρόμο, ενός πλήρως αυτόνομου Fusion Hybrid. Το αμάξι ήταν εφοδιασμένο με 4 ραντάρ κοντινής απόστασης, 2 μακρινής, 5 κάμερες και 4 συσκευές LiDAR. Τα σενάρια κίνησης ήταν διάφορα και περιείχαν ό,τι μπορεί να συναντήσει κανείς μέσα στην πόλη, όπως πεζούς που διασχίζουν τον δρόμο, διέλευση από διασταύρωση 4 stop και στρίψιμο σε δρόμο διασχίζοντας το αντίθετο ρεύμα. Σε όλες τις δοκιμασίες τα πήγε εξαιρετικά, χωρίς να χρειαστεί να επέμβει καθόλου ο οδηγός.

Ο αντιπρόεδρος του τμήματος Έρευνας και Εξελιγμένης Μηχανικής της Μπλε Οβάλ, Ken Washington, δήλωσε πως η φίρμα δεν έχει ακόμη αποφασίσει ποιο θα μοντέλο θα είναι εκείνο που θα αναλάβει την μετακίνηση των εργαζομένων και εκτιμά πως θα είναι κάτι κοντά στο Fusion, το οποίο δοκιμάζεται χρόνια. Από την άλλη αυτή η κίνηση της Ford, προμηνύει ίσως την παραγωγή ενός αυτόνομου οχήματος μαζικής μεταφοράς, κάτι που έχει στα σχέδιά της για το 2021.

Αν τώρα θα μπορούσε να βρει κανείς κάποια μειονεκτήματα, είναι πως το όχημα ήταν υπερβολικά προσεκτικό σε σχέση με έναν άνθρωπο. Έτσι όπως θα δεις παρακάτω, σταματούσε εντελώς στην διάβαση μέχρι να περάσει ο πεζός απέναντι, ή σταματούσε εντελώς σε κάθε σήμα στοπ, περιμένοντας και πάλι να περάσει το άλλο αυτοκίνητο, όντας κάπως υπερβολικό. Ο Ken Washington δήλωσε πως εργάζονται πάνω στην βελτίωση των αλγόριθμων, προκειμένου να κάνουν το σύστημα να αποκτήσει μια πιο “ανθρώπινη” συμπεριφορά και να μπορεί να κινείται όπως ένας άνθρωπος, παραμένοντας ωστόσο ασφαλές και συντηρητικό.

Σύμφωνα με τον CEO της Ford, θέλει έως το 2025 να προσφέρει στο αγοραστικό κοινό αυτόνομο αυτοκίνητο. Δες εδώ κάποιες σκηνές από την βόλτα του αυτόνομου της Μπλε Οβάλ.

https://www.youtube.com/watch?v=VWfdt0oCsJg

ΠηγήDetroit News

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα