Η νέα F12 παραμένει 12-κύλινδρη και ατμοσφαιρική

Σχετικά άρθρα

ferrarif12tdf_1

Πιστή στη παράδοση της φαίνεται να παραμένει η Ferrari, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τη Γερμανία θα προτιμήσει να παραμείνει στον ατμοσφαιρικό V12 για την διάδοχο της F12, κρατώντας σταθερό “το κάστρο” 12-κύλινδρων ακόμα, μαζί με την Lamborghini.

Η νέα F12 αναμένεται να εμφανιστεί κάποια στιγμή μέσα στο 2019 και θα φοράει τον γνωστό V12 των 6,3 λίτρων σε μια αναβαθμισμένη εκδοχή του.  Το γεγονός ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί η λύση της υπερτροφοδότησης όπως στις περιπτώσεις των 488 GTB και California T δεν σημαίνει ότι δεν θα δούμε κάποια νέα χαρακτηριστικά στον κινητήρα της νέας F12. Μια λύση θα μπορούσε να είναι η χρήση ηλεκτροκινητήρων όπως στην LaFerrari.

Ferrari-F12tdf

Παρόλα αυτά βέβαια, δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ο ίδιος ηλεκτροκινητήρας με την La Ferrari, καθώς η ιταλική φίρμα με το αλογάκι δεν θα ήθελε για κανένα λόγο η F12 να γίνει ταχύτερη από την LaFerrari. Ο μόνος λόγος για να χρησιμοποιούνταν ένας ηλεκτροκινητήρας θα ήταν η καλύτερη οικονομία καυσίμου και μια μικρή αύξηση της απόδοσης.

Όπως και να έχει, η αντικαταστάτρια της F12 αναμένεται να είναι γρηγορότερη από την τωρινή F12tdf των 770 αλόγων. Μια αρκετά πιθανή περίπτωση θα ήταν ο V12 να αποδίδει περίπου 800 ίππους που σε συνδυασμό με το ελαφρύτερο και μικρότερο σασί να καθιστούσε τη νέα F12 πιο κατάλληλη για πίστα.

ΠηγήAutobild.de

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...