Η VW teasάρει το ηλεκτρικό πρωτότυπο της για το Παρίσι

Σχετικά άρθρα

Στην έκθεση του Παρισιού, η VW θα παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο και αυτές οι teaser φωτογραφίες αποκαλύπτουν εν μέρει τον σχεδιασμό του. Το πρωτότυπο αποτελεί το πρώτο βήμα της Volkswagen στη νέα εποχή της, με την ίδια να δηλώνει πως το πρωτότυπο είναι τόσο επαναστατικό, όσο ήταν το Beetle πριν από επτά δεκαετίας, προτού εξελιχθεί στο best-seller μοντέλο του προηγούμενου αιώνα.

vw ev

Το πρωτότυπο μας δείχνει το πως θα μοιάζει η έκδοση παραγωγής, η οποία θα κατασκευαστεί πάνω στην αρθρωτή MEB πλατφόρμα της VW και θα περάσει στη παραγωγή το 2019. Η νέα πλατφόρμα σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τα ηλεκτρικά της μοντέλα που χρησιμοποιούν μπαταρίες ιόντων- λιθίου. Όταν το αυτοκίνητο θα περάσει στην παραγωγή, θα πωλείται με πολλαπλά πακέτα μπαταριών, κατά τα πρότυπα της Tesla, με αυτονομία που θα ξεκινάει από τα 400 χιλιόμετρα μέχρι τα 600 χιλιόμετρα για την κορυφαία έκδοση.

vw ev1

Οι μπαταρίες με την ελάχιστη αυτονομία των 400 χιλιομέτρων αναμένεται να τις δούμε στα μίνι και στα μικρά αυτοκίνητα της εταιρείας, ενώ οι μπαταρίες με την μεγαλύτερη αυτονομία των 600 χιλιομέτρων θα είναι διαθέσιμες για τα μεγαλύτερα μοντέλα της και ίσως την δούμε και στο ηλεκτρικό SUV που ετοιμάζει.

Η VW μέχρι το 2019 που θα περάσει στην παραγωγή το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο, θέλει να καταφέρει να μειώσει σημαντικά το κόστος παραγωγής και κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε σχέση με αυτό που είναι σήμερα. Οι μειώσεις αυτές θα φέρουν οφέλη στους καταναλωτές, αφού θα μπορούν να αγοράσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε πιο προσιτές τιμές, οι οποίες θα κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με τα συμβατικά βενζινοκίνητα ή ντίζελ αυτοκίνητα. Στόχος της VW είναι να πουλά 30 ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2025, με το ένα τρίτο των συνολικών πωλήσεων της να αποτελείται από ηλεκτρικά μοντέλα.

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

MONDIAL DE L’AUTOMOBILE PARIS 2016 – VOLKSWAGEN PRESENTS AN ELECTRIC CAR FOR A NEW ERA

  • Think New. – Iconic design study with the potential to define history

Wolfsburg, 16 September 2016 – The presence of Volkswagen at this year’s Paris Motor Show (1 to 16 October) is all about “Think New.”. In presenting the world premiere of an iconic design study, Volkswagen introduces a new ambassador to the automotive world. This one-of-a-kind concept car signals the Volkswagen brand’s entry into a new era. The vehicle is as revolutionary as the Beetle was seven decades ago, before it evolved into the world’s best-selling car of the last century. This car, too, has the potential to make history with its completely new vehicle concept. The production vehicle which follows will be the first Volkswagen to enter the market based on the new modular electrification kit (MEB).

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Ford Mustang το best-seller σπορ αυτοκίνητο του κόσμου

Για περισσότερα από 10 χρόνια το Ford Mustang παραμένει το best seller σπορ αυτοκίνητο παγκοσμίως. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η χώρα που το μοντέλο...

Η Fisker μειώνει την τιμή του Ocean κατά 24.000 δολάρια!

Μόλις μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της κατάρρευσης των συζητήσεων της Fisker για συνεργασία με μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, η αμερικάνικη εταιρία έκανε γνωστό σήμερα...

Η PEVE μετονομάζεται σε Toyota Battery

Όπως ανακοινώθηκε από την Toyota στις 5 Μαρτίου 2024, η Primearth EV Energy (PEVE) έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της ιαπωνικής εταιρίας, μετά την εξαγορά...
Autoblog.gr