?????????????????????????????????????????????????????????

Η μάχη του Nürburgring καλά κρατεί και οι πυρετώδης προσπάθειες των εταιριών δε λένε να κοπάσουν, καθώς ένας καλός χρόνος εκεί είναι μια πολύ καλή διαφήμιση και μια τονωτική ένεση για το γόητρο τους. Στη μάχη αυτή, το τελευταίο καιρό έχει μπει δυναμικά και το νέο supercar της Mercedes που δεν είναι άλλο από τη σκληροπυρηνική AMG GT R. Στόχος της, να γίνει η γρηγορότερη Mercedes παραγωγής και το κυριότερο να γυρίσει στο Nürburgring σε χρόνο μικρότερο από 7 λεπτών και 18 δευτ. και να κερδίσει τη Porsche 911 Turbo S. Τις επόμενες δύο εβδομάδες περιμένουμε από τη Mercedes να δώσει κάποιον επίσημο χρόνο. Η AMG GT R είναι μια βελτιωμένη έκδοση της AMG GT S, φοράει έναν twin-turbo V8 κινητήρα, 4.000 κ.εκ. με την απόδοσή του να αγγίζει τα 585 άλογα και τα 700 Nm ροπής. Το βάρος έχει μειωθεί κατά 90 κιλά (1.554 κιλά) και επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα με τη τελική του ταχύτητα να φτάνει τα 318 χλμ/ώρα.

Mercedes-AMG-GT R

Η AMG GT R διαθέτει και ένα νέο σύστημα τετραδιεύθυνσης, που τοποθετείται για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο της Mercedes. Ο τρόπος λειτουργίας του είναι παρόμοιος με αυτόν της Porsche 911 Turbo, επιτρέποντας τους πίσω τροχούς να κινηθούν ως και 1,5 μοίρα προς κάθε κατεύθυνση. Αυτό καθιστά την AMG GT R πιο ευέλικτη στις στροφές, καθώς οι πίσω τροχοί στρίβουν προς την αντίθετη κατεύθυνση σε σχέση με τους μπροστά τροχούς, όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητες έως 100 χλμ/ώρα και προς την ίδια κατεύθυνση, όταν το αυτοκίνητο κινείται με μεγαλύτερες ταχύτητες. Έτσι κατάφεραν να πετύχουν οι μηχανικοί ακόμα μεγαλύτερη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες.

Mercedes-AMG GT R ( C 190), 2016

Τέλος ένα ακόμα στοιχείο που διαφοροποιεί την GT R από την GT S είναι ένα carbon στοιχείο στο πάτωμα του αυτοκινήτου, που στη λειτουργία Race και σε ταχύτητες πάνω από 80 χλμ/ώρα, κινείται αυτόματα προς τα κάτω, περίπου 4 εκατοστά, βελτιώνοντας έτσι τη ροή του αέρα.

Mercedes-AMG GT R ( C 190), 2016

Οι μηχανικοί της AMG GT R, με όλες αυτές τις βελτιώσεις που δέχτηκε, πιστεύουν ότι θα καταφέρει να κατεβάσει το χρόνο που έγραψε στο Nürburgring  η AMG GT S (7:40) πάνω από 20 δευτερόλεπτα. Αν και ο κύριος Frank Emhardt, ο υπεύθυνος εξέλιξης του αυτοκινήτου, δεν προσδιόρισε ποιους στοχεύει να νικήσει, ο χρόνος αυτός είναι πολύ κοντά στο 7:18 της Porsche 911 Turbo S, οπότε μας δίνει το δικαίωμα να θεωρούμε πως αυτός είναι και αντίπαλος τους. Εν αναμονή των εξελίξεων και σε λίγο καιρό θα μάθουμε αν η AMG GT R έχει τα φόντα και τη ταχύτητα να γράψει καλύτερο χρόνο, στη μήκους 22,8 χιλιομέτρων, απαιτητική διαδρομή του Nürburgring.