Ηλεκτρικό όχημα με διάρκεια ζωής 1,5 εκατομμύριο χλμ

Σχετικά άρθρα

amber-one-01 amber mobility

Μια startup ολλανδική εταιρία, η Amber Mobility, ισχυρίζεται πως ετοιμάζει ηλεκτρικό όχημα με διάρκεια ζωής 1,5 εκατομμυρίων χιλιομέτρων! Το όχημα αυτό, με την ονομασία Amber One, θα έχει αυτονομία 400 χλμ, θα αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 160 χλμ/ώρα και από στάση θα φτάνει τα 100χλμ/ώρα σε 7 δευτερόλεπτα. Το βάρος του θα είναι περίπου στα 700 κιλά. Σκοπός του Amber One είναι να “μοιράζεται” και με αυτό το σκεπτικό κατασκευάζεται και σύμφωνα με την ίδια την εταιρία:

Είναι το πρώτο αυτοκίνητο που έχει σχεδιαστεί γι’ αυτό τον σκοπό, να μοιράζεται. Αν θέλεις να τρέξεις σε αγώνες θέλεις μια Formula 1, αν θέλεις να μεταφέρεις εμπορεύματα χρειάζεσαι ένα φορτηγό, αν θέλεις να μοιραστείς ένα αμάξι χρειάζεσαι το Amber One.

amber-one-01 amber mobility

Η ολλανδική εταιρία με έδρα στο Αϊντχόβεν, θέλει να έχει το πρώτο πρωτότυπο στο δρόμο μέχρι το 2018 και έχει έρθει σε συνεργασία με μια εταιρία κολοσσό στο leasing, την Athlon και την τράπεζα ABN AMRO, επενδύοντας 67 εκατομμύρια ευρώ από δικά της κεφάλαια για την υλοποίηση του έργου.

amber-one-01 amber mobility

Το Amber One δεν θα πωλείται αλλά μόνο θα “μοιράζεται”. Αντί κάποιος να αγοράσει ένα αυτοκίνητο μπορεί να μισθώσει ένα ηλεκτροκίνητο Amber One με 33 ευρώ την εβδομάδα. Με ένα τηλεφώνημα, μέσα σε μισή ώρα και σε κοντινή απόσταση με τα πόδια θα είναι διαθέσιμο ένα αυτοκίνητο. Μέσω του τηλεφώνου θα μπορεί να εντοπίσει το αυτοκίνητο, να το ξεκλειδώσει και όταν τελειώσει και δεν το χρειάζεται άλλο δεν είναι υποχρεωμένος να το επιστρέψει πίσω. Το Amber One σου δίνει τα πλεονεκτήματα της ιδιοκτησίας ενός αυτοκινήτου χωρίς τα μειονεκτήματα του κόστους κτήσης και χρήσης.

amber-one-01 amber mobility

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει, με ένα μικρό στόλο αυτοκινήτων, στο Αϊντχόβεν μέσα στο 2018 και σκοπός της εταιρίας είναι να υπάρξει ένα εθνικό δίκτυο μέχρι το 2020. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μίας δικής της έρευνας σε 200 άτομα, δείχνει ότι ένας στους έξι Ολλανδούς δε θα αγόραζαν αυτοκίνητο αν υπήρχε εναλλακτική λύση, αυτό σημαίνει δύο εκατομμύρια πρώτους πελάτες και μια ετήσια αγορά ύψους 3,5 δις. ευρώ.

Σίγουρα σαν ιδέα είναι καλή, μένει μόνο να επαληθευτεί και στην πράξη.

https://www.youtube.com/watch?v=CuQ318g4uuM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...