Τα 10 ομορφότερα Kia που σχεδίασε ο Peter Schreyer

Σχετικά άρθρα

[nextpage title=”Εισαγωγή” ]

Golden_Steering_Wheel_Peter_Schreyer_1

Ο Peter Schreyer είναι ο άνθρωπος που πήρε την Kia από έναν κατασκευαστή φθηνών αυτοκινήτων και δημιούργησε την εταιρεία που είναι σήμερα. Σίγουρα θα θυμάσαι τα παλαιότερα Pride, Sephia, Shuma και Optima τα οποία πούλησαν αρκετά στην Ελλάδα (εντάξει όχι τόσο το Optima), αλλά κανένα μοντέλο της εταιρείας δεν διακρίνονταν για την σχεδίαση του. O Schreyer έγινε γνωστός από την δημιουργία του πρώτου Audi TT και εργάστηκε και σε άλλες εταιρείες μέσα στο VW Group. Το 2006 έφυγε από το VW Group για να γίνει ο σχεδιαστής της Kia και πλέον κατέχει τον τίτλο του Προέδρου και του Chief Design Officer της εταιρείας. Το έργο του μπορεί αρχικά να ήταν δύσκολο, αλλά κατάφερε να δώσει στην Kia νέα πνοή στο ντιζάιν με μοναδικά σχεδιαστικά στοιχεία που την έκαναν να ξεχωρίζει, αλλά και πιο σπορ χαρακτηριστικά τονίζοντας τον ρόλο της σπορ εταιρείας μέσα στον κορεάτικο όμιλο. Ας δούμε μερικά από τα καλύτερα αυτοκίνητα της εταιρείας που βγήκαν την προηγούμενη δεκαετία.

[/nextpage]

[nextpage title=”Kia K900″ ]

2014-kia-k900-05-1

Το 2013 η Kia παρουσίασε το K900 το πρώτο πολυτελές αυτοκίνητο της εταιρείας και εφοδιάζονταν με έναν 5,0 λίτρο V8 με 420 άλογα. Το αυτοκίνητο παρά την τολμηρή σχεδίαση δεν κατάφερε να γίνει μια εναλλακτική απέναντι στην BMW και την Mercedes όσον αφορά το στυλ και τις ανέσεις.

[/nextpage]

[nextpage title=”Naimo Concept” ]

Kia Naimo electric concept live live in Seoul 2011

Το Naimo Concept παρουσιάστηκε το 2011 και ήταν από τα πρώτα σχεδία του Schreyer στην εταιρεία και με αυτό το πρωτότυπο ήθελε να δείξει μια νοσταλγική αναβίωση της Kia στη τεχνολογία, τον σχεδιασμό και τον πολιτισμό της Νότιας Κορέας συνδυασμένα σε ένα μοναδικό πακέτο.

[/nextpage]

[nextpage title=”Sedona” ]

2015 Kia Sedona

Η Kia τo 2014 παρουσίασε την νέα γενιά του μεγάλου της πολυφορφικού Sedona και με αυτό το αυτοκίνητο ήθελε να στρέψει και πάλι τα φώτα σε αυτή την κατηγορία, μιας και οι πωλήσεις πέφτουν συνεχώς λόγω της ραγδαίας αύξησης των πωλήσεων των SUV. Το Sedona έχει ελκυστικό σχεδιασμό όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας, διαθέτει υψηλής ποιότητας υλικά στο εσωτερικό και αρκετά τεχνολογικά καλούδια.

[/nextpage]

[nextpage title=”Soul” ]

kia soul 2012

To Soul ίσως είναι το εικονικό μοντέλο της εταιρείας και σίγουρα ένα από τα μοντέλα που “σημάδεψαν” την σύγχρονη ιστορία της εταιρείας. Το πρωτότυπο παρουσιάστηκε το 2006 λίγο πριν έρθει ο Schreyer στην εταιρεία, αλλά τελικά ήταν αυτός και η ομάδα του, που πίστεψαν στο πρωτότυπο και επέμεναν να περάσει στην παραγωγή. Το αυτοκίνητο βγήκε στην παραγωγή το 2008 και διέθετε επιθετική εμφάνιση, ευρύχωρο εσωτερικό και ήταν πολύ διασκεδαστικό στην οδήγηση. Το αυτοκίνητο συνεχίζει να πωλείται μέχρι σήμερα με πάνω από 95,000 πωλήσεις.

[/nextpage]

[nextpage title=”Trackster” ]

Kia-Trail'ster concept

Το Kia Soul Track’ster και Trail’ster έδειξαν το δρόμο για την δεύτερη γενιά του Soul. Η εταιρεία με αυτά τα πρωτότυπα ήθελε να δείξει την πιο σπορ φιλοσοφία του μοντέλου (το Track’ster φορούσε ένα κινητήρα 250 ίππων), αλλά και την σκληροτράχηλη εικόνα του με πιο off-road χαρακτηριστικά (Trail’ster).

[/nextpage]

[nextpage title=”GT Concept” ]

Kia GT concept

Το GT concept είναι αρκετά διαφορετικό από ότι μας έχει συνηθίσει η εταιρεία. Αρκετά δυναμική σχεδίαση, πόρτες που ανοίγουν ανάποδα, πολυτέλεια και επιδόσεις, το αυτοκίνητο έκλεψε τις εντυπώσεις στις εκθέσεις αυτοκίνητων που εμφανίστηκε, για αυτό και η εταιρεία το δοκιμάζει ώστε να το περάσει στην παραγωγή μέσα στο 2017 φορώντας έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 3,3 λίτρων.

[/nextpage]

[nextpage title=”Provo Concept” ]

Kia Provo Concept 2013 (7)

Το Provo Concept έχει στοιχεία από hatchback και από CUV συνδυασμένα σε ένα όμορφο αμάξωμα. Το εσωτερικό του διέθετε σπορ εμφάνιση, τεχνολογία, πολυτέλεια σε ένα οικονομικό πακέτο. Κάτω από το κάπο υπήρχε η υβριδική έκδοση του υπερτροφοδοτούμενου 1,6 λίτρων κινητήρα της εταιρείας, σε συνδυασμό με τετρακίνηση αλλά και ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

[/nextpage]

[nextpage title=”Pro_Cee’d GT” ]

KIA Pro_Ceed GT 59

Το Pro_Cee’d GT είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που απευθύνεται σε ένα κοινό που βάζει σε προτεραιότητα τις επιδόσεις και το σπορ στήσιμο. Εμφανισιακά ίσως είναι το ομορφότερο Cee’d που έχει βγει με αρκετά επιθετική σχεδίαση και το τρίθυρο αμάξωμα να τονίζει τις σπορ λεπτομέρειες στην σχεδίαση του.

[/nextpage]

[nextpage title=”GT4 Stinger” ]

kia-gt4-stinger-concept-6

Το GT4 Stinger Concept ίσως έπρεπε να είχε περάσει στην παραγωγή. Το πρωτότυπο εμφανίστηκε στο Ντιτρόιτ το 2014 και ήταν το πρώτο σπορ coupe της εταιρείας. To 2+2 coupe διέθετε ξεχωριστή σχεδίαση και έναν υπετροφοδοτούμενο 2,ο λίτρο κινητήρα με 315 ίππους ο οποίος συνδυάζονταν με ένα 6αρι χειροκίνητο κιβώτιο που έστελνε την δύναμη στους πίσω τροχούς.

[/nextpage]

[nextpage title=”Optima” ]

Kia Optima 2016 (1)

Το Optima εμφανίστηκε το 2000 αλλά έγινε επιτυχία για την εταιρεία μετά το 2010 που το ανέλαβε ο Schreyer. Η τελευταία γενιά έχει πιο ώριμη εμφάνιση και αναβαθμισμένο παρουσιαστικό ώστε να κερδίσει και τους πιο απαιτητικούς αγοραστές. Πλέον είναι μια από τις καλύτερες επιλογές στην κατηγορία και διατίθεται σε σεντάν και Sportswagon έκδοση ενώ διαθέτει και υβριδική έκδοση.

[/nextpage]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...