Η Infineon θέλει να κάνει φθηνότερη την τεχνολογία LiDAR

Σχετικά άρθρα

ford-fusion-hybrid-autonomous-research-vehicle (1)

Μετά την εξαγορά της Innoluce BV, της γερμανικής εταιρίας που παράγει σαρωτές LiDAR, από την Infineon, ανοίγεται ένας νέος ορίζοντας για την αυτόνομη οδήγηση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Infineon, Peter Schiefer, η πρόθεση της εταιρίας είναι να γίνει πιο προσιτή η τεχνολογία Lidar σε όλες τις εταιρίες της αυτοκινητοβιομηχανίας ώστε να μπορέσει να αποτελέσει χαρακτηριστικό κάθε νέου αυτοκινήτου που παράγεται. Με τον τρόπο αυτό, η αυτόνομη οδήγηση θα γίνει ένα σύνηθες χαρακτηριστικό των αυτοκινήτων, σε αντίθεση με τώρα που αποτελεί προνόμιο των πολύ ακριβών κατασκευών.

Η τεχνολογία Lidar λειτουργεί ως ραντάρ, χρησιμοποιώντας φως λέιζερ, ώστε να βοηθάει τα αυτόνομα οχήματα να υπολογίζουν με ακρίβεια την απόσταση τους από τον γύρω χώρο, καθώς και να αναγνωρίζουν τυχόν εμπόδια. Το πρόβλημα έως τώρα, όσον αφορά την τεχνολογία Lidar ήταν το υψηλό κόστος της. Για να γίνει αντιληπτό το κόστος, αρκεί να ανατρέξουμε στις πρώτες μονάδες Lidar που είχαν τοποθετηθεί στα αυτόνομα οχήματα της Google, οι οποίες έφταναν τα 75,000 δολάρια. Βέβαια, σήμερα το κόστος είναι περίπου στο 1/10 αυτής της τιμής και η Infineon ευελπιστεί να το μειώσει ακόμη περισσότερο.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...