Η DS ετοιμάζει τον αντίπαλο του Audi Q5 καθώς και μια νέα γκάμα

Σχετικά άρθρα

citron-ds-wild-rubis-concept_100424711_l

Η DS θέλει να γίνει η πολυτελής εταιρεία του ομίλου PSA και για τον λόγο αυτό ετοιμάζει μια νέα γκάμα που θα την βοηθήσει να αλλάξει σημαντικά την εικόνα και το πρεστίζ της. Όπως αποκάλυψε ο Maxime Picat, Διευθυντής Ευρώπης της PSA, το πρώτο νέο μοντέλο της εταιρείας θα το δούμε αρκετά σύντομα και θα είναι ένα νέο μεσαίου μεγέθους SUV αντίπαλος του Audi Q5.

Το νέο SUV θα είναι το πρώτο από τα έξι νέα παγκόσμια αυτοκίνητα της εταιρείας και το ντεμπούτο αναμένεται να γίνει στην έκθεση αυτοκίνητου της Γενεύης το 2017, με την εταιρεία να θέλει να παρουσιάζει ένα νέο αυτοκίνητο ανά χρόνο. Το νέο SUV θα δανείζεται κάποια στοιχεία από το Wild Rubis Concept που είχε παρουσιάσει το 2013 στην έκθεση της Σαγκάη, αλλά θα διαθέτει την νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας που θα επηρεάσει και τα υπόλοιπα μοντέλα που ετοιμάζει. Το επόμενο μοντέλο της DS θα ανήκει στα B-SUV, μια κατηγορία αρκετά δημοφιλή όπου οι πωλήσεις αυξάνονται συνεχώς και θα βασίζεται στο επόμενο DS 3.

Η PSA θέλει να ξεκινήσει να παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα καθώς πιστεύει πως αυτά θα γίνουν πιο διαδεδομένα στο μέλλον, για αυτό και ετοιμάζει να παρουσιάσει αρκετά ηλεκτρικά και plug-in αυτοκίνητα για το 2019. Οι κινητήρες βενζίνης – πετρελαίου θα συνεχίσουν να υπάρχουν στην γκάμα της, αλλά ετοιμάζει plug-in υβριδικές εκδόσεις για τα μοντέλα των μεγαλύτερων κατηγοριών και ηλεκτρικές εκδόσεις για τα μικρότερα όπως στην μικρή κατηγορία ή τα B-SUV. Αυτό σημαίνει ότι το νέο SUV της DS θα αποκτήσει plug-in υβριδική έκδοση μετά το 2019, ενώ το DS 3 θα αποκτήσει ηλεκτρική έκδοση.

Citroen DS Wild Rubis Concept (2)

Ο Picat ξεκαθάρισε ότι δεν παρουσιαστεί κάποιο αμιγώς ηλεκτρικό ή  υβριδικό αυτοκίνητο καθώς θα υπάρχει πάντα μια επιλογή λύσης. Οι νέες πλατφόρμες του ομίλου έχουν κάνει πολύ μεγάλη βελτίωση όσον αφορά την αρχιτεκτονική ώστε να μπορούν να προσθέσουν τις μπαταριές χωρίς να επηρεάζεται η ευρυχωρία του αυτοκίνητου ή να χρειαστεί να πειράξουν τον κορμό της.

Η νέα οικογένεια της DS θα αποτελείται από το νέο DS 3 που αναμένεται στα τέλη του 2017, θα διαθέτει νέα εντυπωσιακή εμφάνιση, βελτιωμένο σασί, ηλεκτρική έκδοση και το 2018 θα παρουσιαστεί το DS 3 SUV. To 2019 θα παρουσιαστεί η νέα γενιά της DS 4 με νέα εμφάνιση που θα ξεχωρίζει σε σχέση με το Citroen C4 και θα βασίζεται στο Divine Concept. Την ίδια χρονιά θα παρουσιαστεί η νέα DS 5 που θα αφήσει το τωρινό σχήμα για χάρη ενός παραδοσιακού σεντάν αμαξώματος με την υβριδική plug-in τεχνολογία να θεωρείται δεδομένη. Το 2020 αναμένεται να παρουσιαστεί το DS GT που θα βασίζεται στο Numero 9 Concept του 2012. Το μεγάλο πολυτελές όχημα της εταιρείας, αρχικά στόχευε στην Κινέζικη αγορά αλλά τελικά θα πωλείται σε όλο τον κόσμο, θα παρουσιαστεί τελευταίο και με αυτό θα ολοκληρωθεί η νέα γκάμα της γαλλικής φίρμας.

ΠηγήAutoExpress

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 189.403 Citroen C3 και DS3 λόγω των αερόσακων της Takata

189.403 Citroen C3 και DS3 που κατασκευάστηκαν μεταξύ 31 Αυγούστου 2009 και 9 Φεβρουαρίου 2017 ανακαλούνται παγκοσμίως εξαιτίας των ελαττωματικών αερόσακων οδηγού και συνοδηγού,...

Ανακαλούνται 12.180 Citroen C3 και DS3 στην Ελλάδα λόγω των αερόσακων της Takata

12..182 Citroen C3 και DS3 παραγωγής ετών 2009 ως και 2017 ανακαλούνται στην Ελλάδα, εξαιτίας των ελαττωματικών αερόσακων της Takata. Στα επηρεαζόμενα αυτοκίνητα, τα χημικά...