Αυτό ίσως είναι το πιο extreme Mazda RX-7 του κόσμου!

Σχετικά άρθρα

jrgjgt7hes4es6qxor7l

Οφείλω να παραδεχθώ ότι δεν γνώριζα το όνομα “Rob Dahm”. Όμως μετά από αυτό που παρουσίασε στην φετινή SEMA, δεν νομίζω ότι θα το ξεχάσω σύντομα. Γιατί πρόκειται για έναν άνθρωπο που εκτός από μία Lamborghini Diablo, έχει δύο Mazda RX-7. Ένα με τον 13b κάτω από το καπό και ένα με τον 20b – τουτέστιν, ένα διρότορο και ένα τριρότορο. Ποιο μπορεί να είναι το επόμενο βήμα άραγε;;;; Ναι, σωστά μάντεψες… ένα τετραρότορο Mazda RX-7, όμως ο Dahm δεν σταμάτησε εκεί γιατί προφανώς, τα λεφτά δεν τελείωσαν εκεί!

Το αυτοκίνητο, ονομάζεται “Project Ahura”… εκ του Ahura Mazda, του θεού του Ζωροαστρισμού. Κυριολεκτικά, Ahura σημαίνει παντοδύναμος και Mazda σημαίνει σοφία. Το Project Ahura λοιπόν, ανέλαβε η εταιρία των guru των RX-7, Abel Ibarra, FR Performance και οι τροποποιήσεις είναι πολύ πιο βαθιές από αυτό το τεράστιο turbo που κάθεται πάνω από τον τετραρότορο κινητήρα!

cqcbwvpbtnfx0rheidf6

Πρώτα απ’ όλα, κάτω από την επιφάνεια βρίσκεται ένα εντελώς custom, σωληνωτό chassis, χάρη στο οποίο το Ahura RX-7 είναι 20 εκατοστά φαρδύτερο από το εργοστασιακό και 23 εκατοστά πιο μακρύ. Το αμάξωμα “ακολούθησε” το chassis και πλέον εξοπλίζεται με ένα wide bodykit Rocket Bunny-style ενώ οι 19άρες ζάντες ελαφρού κράματος προέρχονται από την Vossen και έχουν το ίδιο πλάτος εμπρός και πίσω.

wbjx6roceqih5tua1hhl

Στο engine bay, βρίσκεται ένας περιστροφικός κινητήρας με 4 ρότορες και χωρητικότητα που αγγίζει τα 2.6 λίτρα. Την υπερτροφοδότηση έχει αναλάβει ένα γιγαντιαίο turbo της Garrett ενώ την μετάδοση έχει αναλάβει ένα 6-τάχυτο, σειριακό κιβώτιο της Hollinger με straight-cut γρανάζια μπας και αντέξουν την ροπή. Το turbo είναι ικανό για 2.500 άλογα όμως οι εκτιμήσεις του Dahl είναι στα 1.800 άλογα με αγωνιστική βενζίνη και στα 1.200 με βενζίνη πρατηρίου! Όμως δεν τελειώσαμε με την μετάδοση, γιατί αυτό το RX-7 είναι τετρακίνητο! Το διαφορικό στον εμπρός άξονα προέρχεται από μία E36 M3 ενώ αυτό στον πίσω άξονα, από μία M5. Εξαιρετικό ενδιαφέρον, έχει και η ανάρτηση του τέρατος η οποία είναι όμοια με αυτή του Hoonicorn του Ken Block και μάλιστα έχει κατασκευαστεί από την ίδια εταιρία (ASD Motorsports). Ειλικρινά, το πιο “προσγειωμένο” μέρος αυτού του RX-7 είναι το σύστημα πέδησης που αποτελείται από ταπεινούς δίσκους διαμέτρου 355 χιλιοστών με 6-πίστονες δαγκάνες…

Τα σχέδια του Dahm όσον αφορά στο κτήνος που κατασκευάζει, είναι απλά. Θέλει ένα αυτοκίνητο με το οποίο μπορεί να πάει στο Bonneville και να δει αν μπορεί να το “τερματίσει” αφού η κλιμάκωση του κιβωτίου είναι για 410 km/h και από την άλλη, ένα αυτοκίνητο που δεν είναι μόνο “straight-line hero”. Να σημειώσουμε πριν κλείσουμε ότι το αυτοκίνητο προφανώς και δεν είναι ολοκληρωμένο. Το πρόγραμμα λέει ότι τα πρώτα του βήματα θα γίνουν την 1η του Μαρτίου 2017.

ΠηγήJalopnik.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr