Marchionne: Θέλουμε να γίνουμε ξανά ανταγωνιστικοί το 2017

Σχετικά άρθρα

GP MESSICO F1/2016

Τον δρόμο προς την ευτυχία συνεχίζει να αναζητά η Ferrari. Αυτό έχει ξεκινήσει το 2009, έτσι έχουν περάσει 8 χρόνια και οι άνθρωποι του Maranello δεν έχουν καταφέρει να χαρίσουν κάποιο πρωτάθλημα στους οπαδούς τους. Με την έλευση του James Allison, τα πράγματα είχαν μπει σε μία σειρά και η Scuderia παρουσιάστηκε πολύ βελτιωμένη το 2015, ενώ και φέτος έκανε καλό ξεκίνημα.

Τα πράγματα, όμως, δε συνεχίστηκαν έτσι, με αποτέλεσμα η Red Bull να έχει πάρει τη δεύτερη θέση και όλα δείχνουν πως θα μείνει εκεί μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο διακόπτης για την ιταλική ομάδα γύρισε στο 2017, ελπίζοντας ότι θα είναι μια διαφορετική χρονιά. Ο επί κεφαλής της Ferrari, Sergio Marchionne, παραδέχεται πως η φετινή χρονιά καταλήγει στα σκουπίδια, και φυσικά στόχος είναι το νέο μονοθέσιο να μπορεί να διεκδικεί νίκες.

Ο στόχος είναι να γίνουμε ξανά ανταγωνιστικοί το 2017. Δεν ήμαστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα, αλλά θέλουμε να τελειώσουμε τη σεζόν όσο καλύτερα γίνεται. Δεν υπάρχει τίποτα να κρύψουμε: έχουμε αποτύχει στους στόχους του 2016. Νομίζω ότι ξεκινήσαμε καλά στην Αυστραλία -δεν ήμασταν πολύ πίσω από τη Mercedes-, αλλά στη συνέχεια η ανάπτυξη δεν ήταν καλή.

Βέβαια, ο ανταγωνισμός αναμένεται να είναι πολύ σκληρός. Από τη μία, η Mercedes παραμένει η δυνατότερη ομάδα, και από την άλλη η Red Bull ξέρει να εκμεταλλεύεται κανονισμούς που έχουν να κάνουν κατά πλειοψηφία με τον σχεδιασμό, όπως δηλαδή συμβαίνει το 2017, γι’ αυτό κι έχει επιστρατεύσει τον Adrian Newey.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...