Η Ferrari σκέφτεται την Formula E

Σχετικά άρθρα

sergio-marchionne-ferrari

Μια μετά την άλλη οι αυτοκινητοβιομηχανίες καλοβλέπουν την είσοδό τους στην Formula E. Με αρκετές ήδη να έχουν κάνει το βήμα, στην λίστα εκείνων που προτίθενται να αποκτήσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα των ηλεκτρικών μονοθεσίων της FIA, προστέθηκε και η Ferrari, με τον CEO της, Sergio Marchionne, να αποκαλύπτει σε συνέντευξή του πως μια πιθανή είσοδο της Ferrari στην Formula E σε λίγα χρόνια από τώρα είναι στα πλάνα της εταιρίας.

Επί του παρόντος η Ferrari δεν θέλει να μπει στην Formula E, αλλά όπως επιβεβαίωσε ο ισχυρός άνδρας της ιταλικής εταιρίας, η συμμετοχή της στην Formula E θα μπορούσε να είναι δυνατή στο μέλλον, αν οι τεχνικοί κανονισμοί άλλαζαν και καταργηθεί η ιδέα της αλλαγής μονοθεσίου στη μέση του αγώνα. Όπως τόνισε ο Marchionne:

Πρέπει να παραδεχτώ πως σκεφτόμαστε την Formula E εδώ και αρκετό καιρό. Αν η Formula E παραμείνει δομημένη όπως είναι σήμερα και συνεχίζει να απαιτεί από τους ανθρώπους να αλλάζουν τα αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια του αγώνα επειδή το μονοθέσιο έμεινε από μπαταρία και διαθέσιμη ισχύ, η Ferrari δεν θα μπει στο άθλημα.

Παράλληλα, η τυποποίηση που συνδέεται με το ηλεκτρικό μονοθέσιο είναι κάτι ενάντια στη νοοτροπία της Ferrari, η οποία θέλει να έχει τον τεχνικό έλεγχο σε ένα όχημα. Αν τα παραπάνω αλλάξουν, τότε η Ferrari θα μπορούσε να μπει στην Formula E μέσα στα επόμενα χρόνια.

Να θυμίσω πως ο Marchionne είπε πριν από μερικές ημέρες πως όλες οι νέες Ferrari παραγωγής θα διαθέτουν σύστημα υβριδοποίησης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα