Το Hyundai Ioniq EV με αυτονομία πάνω από 320 χλμ το 2018

Σχετικά άρθρα

Hyundai-Ioniq-004

Η Hyundai με την παρουσίαση του υβριδικού Ioniq, θέλει να δημιουργήσει το αντίπαλο δέος του Toyota Auris, αλλά δεν σταματάει εκεί, καθώς με τις plug-in και τις αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις στοχεύει να καλύψει όλη τη γκάμα τεχνολογικών εφαρμογών και τις ανάγκες των περισσοτέρων καταναλωτών.

Στην ηλεκτρική του έκδοση το Ioniq παίρνει κίνηση από έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 120 ίππων και 295 Nm ροπής και μια μπαταρία 28 kWh, τοποθετημένη κάτω από τα πίσω καθίσματα, που δίνει στο αυτοκίνητο αυτονομία περίπου 200 χλμ. Η Hyundai θέλοντας να είναι ανταγωνιστική, σχεδιάζει μια έκδοση του αυτοκινήτου για το 2018 που θα προσφέρει αυτονομία πάνω από 320 χλμ. Με αυτή την έκδοση το Ioniq θα μπορεί να σταθεί απέναντι και στο Chevrolet Bolt, το οποίο έχει πιστοποιημένη αυτονομία 383 χλμ. αλλά και απέναντι από το Model 3 της Tesla που θα βγει στην αγορά το 2018, με αυτονομία πάνω από 320 χλμ. Η Nissan επίσης εργάζεται πάνω σε μια βελτιωμένη έκδοση του Leaf με αυτονομία πάνω από 300 χλμ.

Ο διευθυντής της ομάδας εξέλιξης των οικολογικών οχημάτων της Hyundai, Ahn Byung-ki, δήλωσε:

Το Ioniq θα βγει στις αγορές στις αρχές του επόμενου έτους με τη βασική έκδοση του που προσφέρει αυτονομία 200 χλμ. Η αυτονομία αυτή ικανοποιεί τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης των περισσοτέρων καταναλωτών.

Πρόσθεσε όμως:

Τα 200 χλμ αυτονομίας δεν είναι πάντα αρκετά και έχουμε στα σχέδια μας να αυξήσουμε την αυτονομία πάνω από τα 320 χλμ μέχρι το 2018.

Η Νότιο Κορεάτικη εταιρία, μέσα στα πλαίσια προώθησης των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων, σχεδιάζει να παρουσιάσει στην έκθεση του Los Angeles, που ξεκινάει αυτή την εβδομάδα, έναν οικιακό σταθμό φόρτισης για το Ioniq.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 511 Hyundai Kona στην Ελλάδα

Ανακαλούνται 511 Hyundai Kona στην Ελλάδα, παραγωγής από Απρίλιο 2023 ως και Δεκέμβριο 2023 που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα από τον Επίσημο Εισαγωγέα, επειδή...

Η Hyundai ανακαλεί 14.117 Tucson

Η Hyundai προχωρά στην ανάκληση 14.117 Tucson που κατασκευάστηκαν μεταξύ 13 Απριλίου 2021 και 21 Αυγούστου 2023, επειδή ενδέχεται να έχει τοποθετηθεί λάθος ο...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...