The Grand Tour S01E01: Τι είδαμε!

Σχετικά άρθρα

gt-26

Το The Grand Tour, η νέα εκπομπή των Jeremy Clarkson, James May και Richard Hammond ξεκίνησε και για την ώρα το Amazon Prime βλέποντας πως ο κόσμος δεν μπορεί να περιμένει μέχρι τον Δεκέμβριο που η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη σε 200 χώρες παγκοσμίως, ανακοίνωσε πως ο καθένας μπορεί να κάνει συνδρομή στο Αμερικάνικο Amazon Prime για να βλέπει από σήμερα τα επεισόδια online.

Προτού προχωρήσεις την ανάγνωση, θα σε προειδοποιήσω πως θα διαβάσεις αρκετά spoiler του επεισοδίου, οπότε αν δεν θέλεις να μάθεις τίποτα προτού το δεις, τότε κλείσε την σελίδα τώρα.

Spoiler! Spoiler! Spoiler!

Πριν γράψω τι είδαμε στο πρώτο επεισόδιο, θα σου πω, πως ο τύπος παγκοσμίως έχει να πει κυρίως καλά λόγια. Βλέπεις το τεράστιο budget της εκπομπής, σε συνδυασμό με το καλοδουλεμένο σενάριο, μοντάζ, κτλ, δημιούργησαν μια εκπομπή που αποτελεί την εξέλιξη του Top Gear. Υπάρχει πίστα δοκιμών (πρώην αεροπορική βάση του βρετανικού στρατού κοντά στο Swindon) με το σχήμα της να μοιάζει με αυτό του Ιού Έμπολα και η διαδρομή είναι γύρω από μια βόμβα που δεν εξερράγη κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η πίστα ονομάζεται Eboladrome, με το τμήμα των “Ειδήσεων” να έχει μετονομαστεί σε “Conversation Street”, ενώ δεν υπάρχει το τμήμα “The star in a reasonably priced car” μιας και αυτό αποτελεί copyright του BBC.

the-grand-tour-episode-1

Πέρασαν 19 μήνες από τότε που οι τρεις παρουσιαστές βρέθηκαν στις οθόνες μας και στο πρώτο επεισόδιο με τίτλο “Η Αγία Τριάδα”, εκτός από την πιο ακριβή σκηνή που γυρίστηκε ποτέ για την τηλεόραση, η οποία θυμίζει πολύ σκηνές από το Mad Max: Fury Road, είδαμε και το συγκριτικό ανάμεσα στις Porsche 918 Spyder, Ferrari LaFerrari και McLaren P1. Οι τρεις παρουσιαστές όπως γνωρίζουμε εδώ και καιρό, δεν έχουν σταθερό στούντιο, αλλά τεράστιες σκηνές που μεταφέρονται σε όλο τον κόσμο. Το πρώτο επεισόδιο γυρίστηκε στην έρημο της Καλιφόρνια, το δεύτερο στο Γιοχάνεσμπουργκ, με το τρίτο και το τέταρτο στην πόλη Withby της Αγγλίας. Τα άλλα επεισόδια γυρίστηκαν σε Ρότερνταμ, Λαπωνία, Στουτγάρδη, Σκωτία και Νάσβιλ, ενώ το τελευταίο επεισόδιο της φετινής σεζόν που αποτελείται από 12 επεισόδια, θα γυριστεί “στους πρόποδες” του ψηλότερου ουρανοξύστη του κόσμου, στον Burj Khalifa στο Ντουμπάι το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου.

the-grand-tour-1

Για την ιστορία, η Porsche 918 ήταν η γρηγορότερη στη πίστα Algarve International Circuit , ακολουθούμενη από την LaFerrari και την McLaren P1. Οδηγός των αυτοκινήτων ήταν ο πρώην πιλότος της F1, Jerome d’Ambrosio. O Jezza στο επεισόδιο οδήγησε και την BMW M2, για την οποία είπε πως θεωρεί ότι είναι το καλύτερο M μοντέλο όλων των εποχών. Στην πίστα τους μάλιστα σημείωσε χρόνο 1:26.2, με την McLaren 650S να φιγουράρει στην πρώτη θέση με χρόνο 1:17.9.

the-grand-tour-2

Εσύ πως βρήκες το επεισόδιο; Ήταν αντάξιο των προσδοκιών σου;

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...