Τα 10 ταχύτερα οικογενειακά στο Nurburgring

Σχετικά άρθρα

“Κι οι παντρεμένοι έχουν ψυχή”, λένε οι ανά τον κόσμο “κρεμασμένοι”, χρησιμοποιώντας ως άλλοθι το παραπάνω motto για τυχόν παρασπονδίες. Το αυτοκίνητο, φυσικά, δεν εξαιρείται. Για αυτό και οι κατασκευαστές φροντίζουν να προσφέρουν μοντέλα που μπορούν να κουβαλάνε παιδιά-σκυλιά-γατιά, αλλά και να συλλέγουν εσώρουχα σπορ κατασκευών σε δρόμους και πίστες.

giulia-ring

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει έντονη αναζωπύρωση στο μέτωπο του Nurburgring, με βασικό υπαίτιο την Alfa Romeo. Αφού άνοιξε βεντέτα με την Porsche και το ματς Giulia QVPanamera Turbo (κατά το πετυχημένο παράδειγμα promotion της Nissan με το GT-R), ήρθε και η Stelvio να ισχυριστεί πως πήρε το σκαλπ της Cayenne Turbo S, έστω και σε επακριβή προσομοίωση υπολογιστή.

Εδώ, όμως, δεν είμαστε για να μιλήσουμε ούτε για προσομοιωτές, ούτε για PS4 και XBox 360. Θα καταπιαστούμε με το “φλέγον” ζήτημα των πραγματικών χρόνων στο ‘Ring. Τα κριτήρια είναι απλούστατα: Οτιδήποτε έχει 4 ή 5 πόρτες και έχει γράψει επίσημο χρόνο στην “Πράσινη Κόλαση” προκρίνεται. Τime to beat από 8.10.00 και κάτω, γιατί είτε είμεθα γρήγοροι είτε παίζουμε. Θες hatchback, station wagon, sports sedan, σκέτο σεντάν, SUv/SAV; Απ’όλα έχει ο μπάξες.

Πάμε να δούμε τί μπορείς -λέμε τώρα- να αγοράσεις (καινούργιο ή μεταχειρισμένο) εάν θες να συνδυάσεις προφίλ “πάτερ φαμίλια” και επιδόσεις.

Αudi RS6 Avant (C6): 8:09.00

Εκκίνηση από τον “μάστορα” των πυραυλοειδών ανθρωπομεταφορέων. Η Audi πήρε τον V10 της Gallardo, του φόρτωσε δυο τούρμπο για την πώρωση -και για την περίσσια ροπή- και τον έβαλε στο φουσκωμένο estate αμάξωμα του RS6. Υπήρχε και το σεντάν, αλλά το Avant εκτός από πιο όμορφο ήταν και πιο ταιριαστό.

audi-rs6-c6-wallpaper-6

Το 2008, τα 580 άλογα του κτηνώδους 5-λιτρου ξεχύθηκαν στο Nordschleife και πέτυχαν έναν από τους καλύτερους χρόνους που αντιστοιχούν ακόμα και σήμερα σε station wagon. “Καθάρισε” και τα εγχώρια ντέρμπι κόντρα στην E63 AMG (8:10.00) και Μ5 Ε60 (8:13.00).

Audi RS4 B7 (8:09.00)

Μέχρι την παρουσίαση του Β7, η οδήγηση Audi έπρεπε να συνοδεύεται από συνταγή διεγερτικών προκειμένου να μην σε πάρει ο ύπνος στο τιμόνι. Τα γρήγορα μοντέλα σώζονταν από τη δύναμη και την ταχύτητα που μπορούσαν να αναπτύξουν, αλλά και πάλι thrillers δεν τα έλεγες.

Όταν, όμως εμφανίστηκε ένα μοντέλο με τους 4 κύκλους που έστελνε το 60% του quattro πίσω, είχε ένα ολοζώντανο τιμόνι και έναν κινητήρα που στροφάριζε στις 8.000, βρεθήκαμε με ένα μοντέλο που έπαιζε στα ίσα την Μ3, ενώ της “έριχνε” κιόλας όταν ο δρόμος έχανε τη στεγνή υφή του.

audi-rs4-02-fotoshowbig-5f0bf0cc-220019

Ο χρόνος του, απ’την άλλη, δεν είναι τόσο ξεκάθαρος. Το Sport Auto πέτυχε 8:09 και δημοσίευσε τα στοιχεία της τηλεμετρίας που το επαλήθευαν. Υπήρξαν πολλοί, ωστόσο, που υποστήριζαν πως το RS4 γυρνάει 10” κάτω στα χέρια του Frank Stippler, επαγγελματία οδηγού αγώνων και παλιού αγωνιζόμενου στο DTM με Audi. Επιχείρημα τους -πέρα από την αυτονόητη διαφορά ταχύτητας μεταξύ οδηγού αγώνων και δημοσιογράφου- το χάσμα που χώριζε τους χρόνους του Nissan GT-R. 7:26 έδωσε το βίντεο της ιαπωνικής εταιρίας (με τις όποιες σκιές για το εργοστασιακό ποιόν του δείγματος), 7:36 το γερμανικό περιοδικό.

Όπως και να χει, παραμένουμε στα επίσημα μονοπάτια και εμμένουμε στο 8:09.

Subaru Impreza STi Spec C MKII (8:06.10)

Η Subaru γενικά δεν πολυμπαίνει στο τριπάκι του Nurburgring. Προτελευταία φορά, από το 2005 και το homologation special Spec C.

To μοντέλο ήταν διαθέσιμο μόνο στην Ιαπωνία, πρωτοφόρεσε το DCCD που επέτρεπε στον οδηγό να μεταβάλλει το ποσοστό της δύναμης εμπρός-πίσω (και που έγινε στάνταρ από τότε και μετά σε όλα τα STi), είχε ελαφρώς αυξημένο μεταξόνιο και μετατρόχια, ελαφρύτερες ζάντες 17 ιντσών και επιθετικότερο setup ελατηρίων-αμορτισέρ. Τα άλογα παρέμειναν στα -και καλά- 280.

subaru-impreza-sti-spec-c

Μπορεί να φαντάζει ως άλλη μια προσθήκη στην ατελείωτη λίστα με τις αναβαθμίσεις/ειδικές εκδόσεις της γκάμας των STi, ωστόσο ξεχωρίζει για τον εξής απλούστατο λόγο: “έριξε” 5 ολόκληρα δευτερόλεπτα στο Evo 9, με οδηγό τον “πάρα πολύ” Motoharu Kurosawa.

Porsche Cayenne Turbo S (7:59.74)

H αιτία για την αφορμή του όλου αφιερώματος. Είπαμε πως η Alfa Romeo υποστηρίζει πως η Cayenne βλέπει τα καλοβαλμένα οπίσθια της Stelvio, όμως μέχρι να κυκλοφορήσει βίντεο, η θηριώδης Porsche παραμένει ο βασιλιάς των SUV’s.

Porsche Cayenne turbo s

Για να φτάσει ένα αυτοκίνητο που γλυκοκοιτάζει τους 2μιση τόνους να ξεπεράσει τα Audi R8 4.2, Bugatti EB110, Aston Martin DBS και Jaguar XKR-S, μεταξύ άλλων, πρέπει να διαθέτει κεραμικά φρένα (PCCB), ηλεκτρονικό έλεγχο σασί (PDCC), τετρακίνηση με torque vectoring (PTV Plus) και εξελιγμένο traction control (PTM).

Μένει να αποδειχθεί αν όλα αυτά εστάλησαν “υπέρ πίστεως” από τους Ιταλούς.

Cadillac CTS-V (7:59.30)

Ποιος είπε ότι τα αμερικάνικα είναι μόνο για burnouts, drifts και ευθείες;

Όλοι μας και, εν πολλοίς, ισχύει. Υπάρχουν ορισμένα, πάντως, που μπορούν να κηδέψουν κόσμο σε πίστες. Η δεύτερη γενιά της CTS-V είναι ένα από αυτά, κερδίζοντας μέσα στο σπίτι της την Μ5. Έστω και αν πρόκειται για περασμένο μοντέλο (E60).

cadillac-cts-wagon-6

Παρότι η Cadillac έχει δική της βάση στο Nurburgring και διαφημίζει συνεχώς την εξέλιξη των μοντέλων της στη γερμανική πίστα, δεν έχει ανακοινώσει χρόνο για την σημερινή CTS-V. Ίσως να μην έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα με την αντίστοιχη Μ5 που κυκλοφορεί…

ΒΜW M5 F10 (7:55.00)

…Speakin’ of which – που λένε και στο ‘Murica- το πιο γρήγορο γερμανικό σεντάν σήμερα. Οι φήμες θέλουν τη Jahre Edition να σπάει το φράγμα του 7:50, χωρίς να υπάρχει κάποια απόδειξη.

BMW M5 F10 Ringtaxi

Η νέα θα παρουσιαστεί εντός του 2017, το αντίπαλο δέος της E63 την περιμένει, η Panamera Turbo S ήδη σφάζεται με την Giulia QV και η πίστα του Nordschleife αναμένεται να μετατραπεί σε αυτοκινητικό Κοσσυφοπέδιο.

Subaru WRX STi (7:55.00)

Ένα τα 4,4 λίτρα του διτούρμπινου V8 της Μ5 σου πέφτουν βαριά (έρχονται και τέλη), μπορείς να κάνεις τον ίδιο χρόνο με σχεδόν τα μισά κυβικά και λιγότερο από τα μισά χρήματα. Μοναδική προϋπόθεση να είσαι 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι.

tommi-makinen-1

Το 2010 η Subaru επέστρεψε στην “Πράσινη Κόλαση” έπειτα από 6 χρόνια απουσίας και άφησε το στίγμα της. Παρόλο που έχει αφοσιωθεί στο Isle of Man, η ιαπωνική φίρμα έδωσε ένα WRX STi στον Tommi Makinnen και τον αμόλησε στους λόφους του Nurburg. Το αποτέλεσμα το χαίρεσαι.

http://youtu.be/4hyATjjajPg

Ηοnda Civic Type R (7:50.63)

Iαπώνων συνέχεια. Ξέρω, είναι χάρντκορ gti που ακροβατεί στα όρια του κιτς και πρέπει να είσαι τέρμα μαζόχας για να το χρησιμοποιείς καθημερινά. Είναι και 5πορτο, όμως, που σημαίνει ότι με την κατάλληλη δόση τρέλας μπορεί να συμβεί.

2015 Honda Civic Type R

Είναι, επίσης, το ξυπνητήρι που έβγαλε τη Honda από τον λήθαργο της βαρεμάρας και της αδιαφορίας. Μέχρι πρότινος το γρηγορότερο της κατηγορίας, τίτλο που του στέρησε το GTi Clubsport S. Επιφυλασσόμαστε για τη συνέχεια που θα δοθεί στα τέλη του 2017.

Αlfa Romeo Giulia QV (το πρώτο αίμα – 7:39.00)

Τώρα μπαίνουμε στη ζώνη του πικάντικου. Η Alfa Romeo αποφάσισε να κάνει τον χαμό στην επιστροφή της, χτυπώντας τους Γερμανούς εκεί που πονάνε (όχι στην ποιότητα του εσωτερικού, κακίες).

Alfa Romeo Giulia 2016 (80)

Ένα χειροκίνητο μοντέλο προπαραγωγής της κορυφαίας Giulia μπήκε στο ‘Ring και έριξε 13” στο κεφάλι της προηγούμενης Panamera Turbo S. Σύμφωνοι, μεγαλύτερη και πολύ βαρύτερη η Porsche. Ωστόσο και οι δύο εμπίπτουν στην υποκατηγορία των super saloons, οπότε 1-0 για τους Ιταλούς.

Τα πανηγύρια, όμως, δεν κράτησαν πολύ καθώς η Porsche το πήρε πατριωτικά και σήκωσε το γάντι, με αποτέλεσμα…

[/nextpage]

[nextpage title=”Panamera Turbo” ]

Porsche Panamera Turbo (7:38.00)

Να παρουσιάσει τη νέα Panamera Turbo, ανακτώντας τα σκήπτρα του χλιδάτου άρχοντα. Τα 550 άλογα του νέου bi-turbo 4λιτρου V8 επανέφεραν τους Γερμανούς στην κορυφή, απαντώντας στις ιταλικές απειλές.

02-2017-porsche-panamera-turbo-fd-1

Φυσικά, οι γείτονες έχουν αναλάβει μια αποστολή και έμενε να δούμε την ανταπάντηση. Η οποία δεν άργησε να έρθει, με τη μορφή…

Alfa Romeo Giulia QV (αυτόματη – 7:32.00)

Τελικής έκδοσης παραγωγής της Giulia. Η επέλαση των Ιταλών συνεχίστηκε με το 8ταχυτο αυτόματο κιβώτιο, το ολοκληρωμένο setup ανάρτησης και ηλεκτρονικών, σε σχέση με το αυτοκίνητο που πρωτοείδαμε στο Nordschleife.

Alfa Romeo Giulia 2016 (51)

Η Porsche δεν θα μείνει αμέτοχη, καθώς η Panamera Turbo S των 600 ίππων ετοιμάζεται για τη ρεβάνς. H Alfa Romeo έχει προαναγγείλει τη δημιουργία σκληροπυρηνικής GTA έκδοσης (κατά τα πρότυπα της Μ4 GTS) και συνεχίζει τον υπέρ πάντων αγώνα. Ακόμα κι αν τα βρίσκει λίγο σκούρα με τις ράμπες και τα πάρκινγκ.

Η συνέχεια στις οθόνες μας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Tέλος παραγωγής για τη Ferrari Roma

Πριν ένα χρόνο η Ferrari αποκάλυψε την ανοιχτή έκδοση του ομορφότερου μοντέλου της γκάμα της, τη Roma Spider, οι παραδόσεις της οποίας ξεκίνησαν το...
Autoblog.gr