Αυξάνεται η μέση ηλικία των αυτοκινήτων στην Αμερική

Σχετικά άρθρα

usa traffic

Η IHS Markit, αμερικάνικος κολοσσός αναλυτών και συμβούλων επιχειρήσεων, ανακοίνωσε πως ο μέσος όρος ηλικίας των αυτοκινήτων στις ΗΠΑ έφτασε τα 11,6 έτη, αυξημένος ελάχιστα σε σχέση με πέρσι που ήταν 11,5 έτη και αποτελεί ηλικία ρεκόρ αφού όπως φαίνεται κάθε χρόνο αυξάνεται.

Σύμφωνα με τον Mark Seng, αναλυτή της IHS Markit, η βελτίωση της ποιότητας κατασκευής ευθύνεται για το ότι ο κόσμος κρατάει τα αυτοκίνητά του περισσότερο, χωρίς να κάνει λόγο για την οικονομική δυνατότητα των Αμερικάνων να το αντικαθιστούν συχνότερα σε σχέση με παλιά.

Η IHS Markit συλλέγει δεδομένα για την ηλικία των αυτοκινήτων στις ΗΠΑ από το 2002, όποτε και η μέση ηλικία τους ήταν 9,6 έτη. Δηλαδή σε διάστημα 14 ετών υπήρξε αύξηση της μέση ηλικίας κατά 2 έτη. Η μέση περίοδος ιδιοκτησίας είναι αρκετά μικρότερη από την μέση ηλικία του στόλου, στους 79,3 μήνες, ήτοι εξήμισι έτη περίπου.

Άλλο ένα ρεκόρ για εφέτος είναι τα περισσότερα αυτοκίνητα, μιας και πλέον αγγίζουν τα 264 εκατομμύρια, αύξηση 2,4% η 6,2 εκατομμύρια σε σχέση με πέρσι, και αυτό γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό, αν αναλογιστείς πως 11 εκατομμύρια πήγαν στο μοιραίο ραντεβού με την πρέσα.

Με μια παρεκβολή στον χρόνο των έως τώρα δεδομένων, η IHS Markit θεωρεί πως θα αυξηθούν τα αυτοκίνητα σε κάθε ηλικιακή ομάδα (αυτοκινήτων) τα επόμενα 5 χρόνια σημειώνοντας συνεχώς ρεκόρ. Πιο συγκεκριμένα, τα αυτοκίνητα έως 6 ετών θα αυξηθούν κατά 16%, αυτά που είναι από 6 έως 11 ετών θα αυξηθούν κατά 11% ενώ τη μεγαλύτερη αύξηση θα έχουν τα αυτοκίνητα άνω των 16 ετών. Αυτά, το 2021 εκτιμάται πως είναι 81 εκατομμύρια στους αμερικανικούς δρόμους, μια αύξηση 30% σε σχέση με τώρα και από αυτά το ένα τέταρτο, δηλαδή τα 20 εκατομμύρια θα πρόκειται για αυτοκίνητα μεγαλύτερα της 25ετίας.

Τέλος η έκθεση της IHS Markit εκτιμά πως αυτό θα αυξήσει τον κύκλο εργασιών επιχειρήσεων που έχουν σχέση με επισκευές και συντήρηση, δηλαδή συνεργεία, εμπόρους και κατασκευαστές ανταλλακτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μέσος όρος ηλικίας των αυτοκινήτων στην Ελλάδα είναι κοντά στα 14 χρόνια. Εσύ το πιο παλιό αυτοκίνητο που είχες στην κυκλοφορία πόσων ετών ήταν/είναι;

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...