Καμία τιμωρία στον Hamilton

Σχετικά άρθρα

2016 Mexican Grand Prix, Saturday

Παρόλο που ο Nico Rosberg αναδείχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής για τη φετινή σεζόν, ο Lewis Hamilton βρέθηκε για μία ακόμα φορά στο επίκεντρο. Ο Βρετανός δίχασε τη Formula 1, καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ενοχλήθηκαν με τον τρόπο που οδήγησε στους τελευταίους γύρους του αγώνα, προσπαθώντας να κατακτήσει έμμεσα τον τίτλο την τελευταία στιγμή.

Ο Jackie Stewart θεωρεί ότι ο 31χρονος θα πρέπει να τιμωρηθεί, αφού θα πρέπει να υπακούει πιστά τις εντολές της ομάδας του. Βέβαια, υπήρχε και η αντίθετη άποψη, με τη Red Bull να τάσσεται στο πλευρό του Hamilton, κρίνοντας ότι δεν έκανε κάτι παράνομο, παρά μόνο ότι προσπάθησε να εξαντλήσει οποιαδήποτε πιθανότητα είχε για τον τίτλο.

Σύμφωνα, όμως, με τον Niki Lauda, δεν έχει επιβληθεί καμία τιμωρία στον τρεις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή και ούτε πρόκειται να συμβεί, αφού η Mercedes δεν βλέπει κάτι το μεμπτό στην οδήγησή του.

Δε χρειάζεται να πούμε κάτι στον Lewis. Δεν έχουμε πρόβλημα για το πώς έτρεξε στο Abu Dhabi. Έχουμε τραβήξει μία γραμμή σε αυτό.

Ο Τεχνικός Διευθυντής της Mercedes, Paddy Lowe, δίνει μερικές λεπτομέρειες για τις συνομιλίες εντός της γερμανικής ομάδας κατά τη διάρκεια του αγώνα, με τον ίδιο να ισχυρίζεται πως ήξερε ότι ο Hamilton θα πατούσε το γκάζι όταν έπρεπε, αν ο Sebastian Vettel έφτανε πίσω του.

Όταν είπα στον Lewis να ανεβάσει ρυθμό, την επόμενη φορά ο Toto είπε «πες του το ξανά, δεν το έκανε». Έτσι, είπα «όχι, θα είναι γελοίο αν το ξανακάνω». Ο James (Vowles) που κάθεται στα δεξιά μου, είναι στην πραγματικότητα φανταστικός στη στρατηγική. Αλλά, δεν υπολογίσαμε μαζί ότι ο οδηγός δεν θα είχε τη σωστή ταχύτητα. Έτσι, δυσκολεύτηκε μ’ αυτό.

Και τότε είπαμε «εντάξει, πες του να ανεβάσει, διαφορετικά το διάγραμμα δείχνει ότι θα χάσουμε.» Οπότε, η συνομιλία που είχα ήταν «δε νομίζετε πως, όταν δει το κόκκινο μονοθέσιο στους καθρέφτες του, θα κολλήσει το γκάζι στο πάτωμα;» Έτσι, είχαμε τις δικές μας συζητήσεις.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Φήμες θέλουν την Mercedes να υπέγραψε με τον Carlos Sainz

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Gazzetta dello Sport η Mercedes επέλεξε τον Carlos Sainz ως αντικαταστάτη του Lewis Hamilton, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο, με τον...

Επίσημο: Η Formula 1 ανακοίνωσε το πρόγραμμα των 24 αγώνων για το 2025

Αρκετά νωρίς φέτος, η Formula 1 αποκάλυψε το ημερολόγιο για τη σεζόν του 2025, με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA να εγκρίνει...