Η νέα Mercedes SL-Class θα βασίζεται στη πλατφόρμα της AMG GT

Σχετικά άρθρα

Mercedes-Benz SL-Class

Τελευταία υπάρχει έντονη φημολογία γύρω από τη νέα γενιά της SL-Class και αφού έχουμε μάθει πως θα είναι τετραθέσια, με την ανάπτυξη της να την αναλαμβάνει η AMG, σήμερα γίνεται γνωστό πως το μοντέλο θα βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα της AMG GT.

Αυτό σημαίνει πως η νέα SL θα έχει τον κινητήρα τοποθετημένο σε διαμήκη διάταξη μπροστά, με το κιβώτιο να βρίσκεται στον πίσω άξονα, έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερο ζύγισμα, ενώ θα υιοθετήσει και την ανάρτηση με τα διπλά σφυρήλατα αλουμινένια ψαλίδια της GT. Επιπλέον θα μπορούσε να εφοδιάζεται και με το σύστημα Air Body Control, με το σώμα της να είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και τον άξονα μετάδοσης από carbon.

Με την κίνηση αυτή η Mercedes θα εξοικονομήσει ένα σημαντικό ποσό χρημάτων, με τη νέα SL-Class (R233) να ζυγίζει αρκετά κιλά λιγότερο από τη σημερινή γενιά. Επίσης άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως η έβδομη γενιά της SL δεν θα έχει μεταλλική αναδιπλούμενη οροφή, αλλά μια ελαφρύτερη υφασμάτινη, με την coupe έκδοση της να εξετάζεται.

Μηχανικά το μοντέλο θα προσφέρεται και με τον νέο M256 εξακύλινδρο κινητήρα που θα συνδυάζεται με έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα 15 kW και με ένα ηλεκτρικό turbo, αποδίδοντας συνολικά 402 άλογα. Η SL63 AMG θα φορά 4,0 λίτρο V8 twin-turbo, ενώ παραμένει αμφίβολο αν ο 6,0 λίτρoς V12 twin-turbo θα βρίσκεται κάτω από το καπό της κορυφαίας SL65 AMG, κυρίως λόγω των αυστηρότερων κανονισμών εκπομπών ρύπων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...