Η Κίνα, η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων του κόσμου, δεν το έχει κρύψει πως θέλει να γίνει ο μεγαλύτερος καταναλωτής ηλεκτρικών και αυτόνομων οχημάτων, γι’αυτό και οι αρχές της θέλουν να δημιουργήσουν ένα εθνικό πρότυπο που θα επιταχύνει την ανάπτυξη των πλήρως αυτόνομων αυτοκινήτων.

Οι Κινέζοι θέλουν μέχρι το 2018 τα οχήματα να εξοπλίζονται με V2V (Vehicle-to-Vehicle) τεχνολογία, μιας και θεωρούν πως η τεχνολογία θα κάνει την οδήγηση πολύ πιο ασφαλή και θα μειώσει τους ετήσιους θανάτους από τροχαία ατυχήματα.

Η Vehicle-to-Vehicle τεχνολογία, επιτρέπει τα οχήματα να ανταλλάσσουν αυτόματα πληροφορίες μεταξύ τους. Κάθε όχημα δεν θα έχει μια συγκεκριμένη ταυτότητα, με τις μεταδόσεις να μην περιλαμβάνουν προσωπικές πληροφορίες, και έτσι δεν γεννούνται ανησυχίες για την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των οδηγών. Το σύστημα θα λειτουργεί συνεπικουρικά με τις υπάρχουσες τεχνολογίες ασφαλείας π.χ το ενεργό cruise control του αυτοκινήτου σου θα γνωρίζει πότε σταμάτησε η κυκλοφορία μπροστά από το όχημα, έτσι ώστε να μπορέσει να αντιδράσει γρηγορότερα στη συγκεκριμένη κατάσταση. Παρόμοια πρόταση έκανε πρόσφατα και η NHTSA στις ΗΠΑ.

 • Grekko

  Σαν να βιάζονται λίγο, το 2018 δεν είναι κ μακριά !

 • a_f_a

  εδώ εταιρίες που απλά θελουν να φέρουν σε επικοινωνία κινητό με hardware συσκευή μπορεί να θέλουν 1-2 χρόνια για να ειναι απόλυτα επιτυχής, και οι αυτοκινητοβιομηχανιες σε 2-3-5 χρόνια λένε θα έχουμε αυτόνομα στους δρόμους.
  ναι, είμαι χαιρέκακος, πιστεύω έχουν μπει μέσα σε ενα τρεντ (που αναστατώνει τη συντηρίκλα αυτοκ/μηχανία) αλλά περιμένω να δω τα πρώτα ατυχήματα ή το κοκομπλόκο των συστημάτων όταν βρεθούν σε πραγματικες φακινγκ συνθήκες σε καφριλοχώρες με καφριλο-οδηγούς.
  όσο για τη κίνα, όσο και να τους σέβομαι, νομίζω απλά ντορο κάνουν.

 • παντως για πρωτη φαση…αν μεταφερουν πληροφοριες για την κινηση στους δρομους και για κανα τροχαιο που συναιβει λιγο πιο μπροστα…δεν ειναι καθολου κακο !!!!