Ο Elon Musk υποσχέθηκε ταχυφορτιστές 350 kW

Σχετικά άρθρα

Ο Elon Musk θέλει οι κάτοχοι των μοντέλων της Tesla να φορτίζουν γρηγορότερα τα αυτοκίνητα τους, γι’αυτό και με πρόσφατο Tweet του υποσχέθηκε πως η τρίτη έκδοση των ταχυφορτιστών της εταιρίας, οι Superchargers, θα είναι 350 kW κάτι που θα τους επιτρέπει να φορτίζουν πιο γρήγορα τα Model S και Model X.

Οι σημερινοί Superchargers είναι 150 kW και τον περασμένο μήνα η Tesla ανακοίνωσε πως όσοι παραγγείλουν ένα Model S και Model X από την 1η Ιανουαρίου του 2017 θα χρεώνονται για την χρήση των ταχυφορτιστών της. Τα, όποια, καλά νέα αναφέρουν ότι η Tesla θα δίνει σε όσους παραγγείλουν το αυτοκίνητο τους, από την 1η Ιανουάριο μια κάρτα δωρεάν φόρτιση αξίας 400 kWh κάθε χρόνο, ήτοι περίπου 1.600 χλμ. Μετά το πέρας αυτού του ορίου, η Tesla αναφέρει ότι θα υπάρχει ένα μικρό αντίτιμο για τους Supercharges, το οποίο θα χρεώνεται σταδιακά και κοστίζει λιγότερο από την τιμή του γεμίσματος ενός συμβατικού αυτοκινήτου με καύσιμο. Η εταιρία δεν αναφέρει το ακριβές ποσό, παρά μόνο ότι οι τιμές μπορεί να κυμαίνονται με την πάροδο του χρόνου και να ποικίλλουν ανάλογα την πολιτεία, με βάση το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Tesla για να δικαιολογήσει την συγκεκριμένη κίνηση αναφέρει ότι δεν το κάνει για να έχει κέρδος, στην πραγματικότητα, η εταιρεία επιμένει ότι το Supercharger δίκτυο της δεν θα είναι ποτέ κερδοφόρο, αλλά για να επεκτείνει σημαντικά το δίκτυο για τον ερχομό του Model 3. Τα καλά νέα για τους σημερινούς ιδιοκτήτες Tesla είναι ότι αυτοί, και όσοι πελάτες παραγγείλουν το Tesla τους μέχρι το τέλος του χρόνου, και το παραλάβουν πριν από τον Απρίλιο, θα εξακολουθούν να έχουν απεριόριστη χρήση των 4.600 Supercharger.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...