Spy Photos: Το νέο Audi A1 για πρώτη φορά

Σχετικά άρθρα

Ένα κύκλο ζωής 8+ χρόνων φαίνεται ότι θα έχει το μοντέλο της γερμανικής εταιρίας για την supermini κατηγορία, καθώς η Audi ξεκίνησε τις δοκιμές εξέλιξης του νέου A1, και αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες από τα χιόνια της Σκανδιναβίας.

Η σημερινή γενιά παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης το 2010 και σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες, η νέα γενιά του αυτοκινήτου θα παρουσιαστεί σε δύο χρόνια, ίσως πάλι στην ελβετική έκθεση του 2018.

Το αυτοκίνητο θα συνεχίζεται να βασίζεται στην πλατφόρμα του VW Polo, την MQB A0 και αναμένεται να έχει μεγαλύτερες διαστάσεις, με το μήκος του να αγγίζει τα 4 μέτρα, έτσι ώστε να βελτιωθούν οι εσωτερικοί χώροι. Ακόμα, στον προαιρετικό εξοπλισμό θα διατίθεται τα LED Matrix φωτιστικά σώματα, το Virtual Cockpit, με την 12.3-ιντσών οθόνη αντί για πίνακα οργάνων, διατηρώντας παράλληλα την κεντρικά τοποθετημένη οθόνη.

Σχεδιαστικά η Audi, παίζοντας σε γνωστό ταμπλό, δεν αναμένεται να αλλάξει δραστικά την εμφάνιση του Α1, έχοντας μια εξελικτική εμφάνιση. Η γερμανική εταιρεία σχεδιάζει να μην προσφέρει το μοντέλο σε 3-θυρο αμάξωμα, καθώς το 5-πόρτο κάνει ιδιαίτερα υψηλές πωλήσεις. Μηχανικά θα προσφέρεται με τρικύλινδροι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, ενώ στα σκαριά βρίσκεται και μια υβριδική έκδοση. Η κορυφαία έκδοση, το S1 θα παράγει κοντά στα 250 άλογα και θα είναι τετρακίνητο.

Η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της Seat στο Martorell.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...