Επίσημο: Αποχωρεί από τη Mercedes ο Paddy Lowe

Σχετικά άρθρα

Οι αναφορές που διαβάζουμε εδώ και αρκετούς μήνες επιβεβαιώθηκαν και με επίσημο τρόπο σήμερα. Ο Paddy Lowe εργάστηκε για λογαριασμό της Mercedes από τον Ιούνιο του 2013, και σήμερα η γερμανική ομάδα ανακοίνωσε ότι ο Βρετανός τεχνικός αποχωρεί από το Brackley, με τον επόμενο πιθανό του προορισμό να είναι η Williams.

Ο Lowe είχε αναλάβει τον ρόλο του Εκτελεστικού Διευθυντή στο τεχνικό κομμάτι, συμβάλλοντας σημαντικά στην επιτυχία της Mercedes από το 2014 μέχρι και το 2016, με την κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων κατασκευαστών και τριών οδηγών. Η Mercedes φυσικά ευχαριστεί τον 54χρονο για την προσφορά του, προαναγγέλλοντας ότι θα πρέπει να περιμένουμε την ανακοίνωση ενός νέου κορυφαίου τεχνικού.

Το φαβορί για τη θέση του Lowe δεν είναι άλλος από τον James Allison. Ο Βρετανός αποχώρησε το καλοκαίρι από τη Scuderia και πλέον είναι πολύ πιθανό να δουλέψει για τη Mercedes. Παράλληλα, η αποχώρηση του Pat Symonds από τη Williams σημαίνει ότι η ομάδα του Grove θα ανακοινώσει πιθανότατα σύντομα την πρόσληψη του Lowe.

Ο επί κεφαλής της Mercedes AMG, Toto Wolff, δήλωσε:

Ο Paddy έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία μας κατά τη διάρκεια των 3,5 χρόνων, και τον ευχαριστούμε για τη συμβολή του σε αυτό το σημαντικό κεφάλαιο του μηχανοκίνητου αθλητισμού για τη Mercedes. Η επιτυχία στη Formula 1 δεν έχει να κάνει μόνο με μεμονωμένα άτομα, αλλά με τη δύναμη σε βάθος και την τεχνική ικανότητα ενός οργανισμού. Έχουμε το ταλέντο να συνεχίσουμε την επιτυχία μας και σχεδιάζουμε να το αξιοποιήσουμε αυτό από το 2017 και μετά.

Από την πλευρά του, ο Lowe ανέφερε:

Είχα απίστευτα επιτυχημένα και απολαυστικά 3,5 χρόνια στη Mercedes, δουλεύοντας με μια τρομερή ομάδα ανθρώπων. Τώρα, ανυπομονώ για μια νέα πρόκληση, κι εύχομαι τα καλύτερα στον καθένα στη Mercedes.

ΠηγήMercedes AMG

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr