Avatar Roadster, το νέο βρετανικό street-legal track-day “παιχνίδι”

Σχετικά άρθρα

Η Avatar, η μικρή βρετανική εταιρία αγωνιστικών αυτοκινήτων παρουσίασε αυτές τις ημέρες στην έκθεση Autosport International στο Birmingham της Αγγλίας, την έκδοση παραγωγής του πρώτου της μοντέλου, το Roadster, το οποίο είχε παρουσιάσει στην αντίστοιχη έκδοση πέρσι σε πρωτότυπη μορφή.

Το αυτοκίνητο απευθύνεται στους λάτρεις των track days αυτοκινήτων, τα οποία είναι νόμιμα να κυκλοφορούν στον δρόμο. Όπως πολύ εύκολα καταλαβαίνεις άμεσοι ανταγωνιστές του είναι τα Ariel Atom, BAC Mono, KTM X-Bow κλπ., με την Avatar να ελπίζει ότι με το Roadster θα σταθεί αντάξια στα ήδη καταξιωμένα street-legal track day αυτοκίνητα.

Πάνω στο σωληνωτό του σασί κουμπώνει ο 2-λιτρος EcoBoost κινητήρας του Ford Focus ST, απόδοσης 252 ίππων, ο οποίος έχει τοποθετηθεί στο κέντρο και πίσω από τον οδηγό. Αυτός συνδυάζεται με ένα 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο από τη Porsche Boxster, στέλνοντας τη δύναμη στους πίσω τροχούς μέσω ενός διαφορικού της Quaife. Εξαιτίας των μόλις 695 κιλών βάρος του, για τα 0-96 χλμ/ώρα χρειάζεται μόλις 3,9 δευτ.

Αν ο παραπάνω κινητήρας δεν σου είναι αρκετά δυνατός, το Roadster μπορεί να παραγγελθεί και με τον 2,3-λίτρων EcoBoost κινητήρα του Focus RS, απόδοσης 350 ίππων, όπως ακριβώς κάνει και η Zenos στο E10 R. Ο ισχυρότερος κινητήρας συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων, με εξαπίστονες δαγκάνες και αγωνιστικά τακάκια, ρυθμιζόμενα αμορτισέρ τριών δρόμων, και ημισλικ ή σλικ ελαστικά.

Τέλος, το σώμα του είναι κατασκευασμένο από ελαφριά συνθετικά υλικά, όπου στην δυνατότερη έκδοση μπορείς να τοποθετήσεις πιο μεγάλη πίσω αεροτομή, δερμάτινο εσωτερικό, αποσπώμενο τιμόνι, data logger και lap timer, HD κάμερα με ενσωμάτωση στο data logger, και αφαιρούμενη οροφή.

Θα μπει στην παραγωγή από την ερχόμενη άνοιξη, με την τιμή του να ξεκινάει από τις £39.990, ήτοι €46.125.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επεκτείνεται στην Ευρώπη η XPeng

Η XPeng έχει μεγάλες φιλοδοξίες για την αγορά της Ευρώπης, έχοντας ήδη παρουσία στη Νορβηγία, την Ολλανδία, τη Δανία και τη Σουηδία, πουλώντας τα...

H Geely κάνει παγκόσμια διαθέσιμο το νέο premium brand της, Galaxy

Πριν σχεδόν ένα χρόνο, η Geely παρουσίασε το νέο της πολυτελές brand, το οποίο ονομάζει Galaxy. Σήμερα, η κινέζικη εταιρία επιβεβαίωσε ότι θα κάνει...

Κατέρριψε το ρεκόρ γύρου το Hennessey Venom F5 Revolution στο Circuit of The Americas

Η Hennessey ξεκίνησε το 2023 με την αποκάλυψη του Venom F5 Revolution Coupe, που σχεδιάστηκε για να κυριαρχήσει στις πίστες του κόσμου. Σήμερα, η αμερικάνικη...
Autoblog.gr