Η ανανεωμένη Porsche 911 GT3 και η Cayman GT4 RS θα φοράν έναν 4-λιτρο κινητήρα, όχι της RS

Σχετικά άρθρα

Η Porsche αναμένεται να παρουσιάσει στην έκθεση της Γενεύης την 911 GT3 facelift, την οποία έχουμε δει από το περασμένο καλοκαίρι. Το σημαντικό, όμως, δεν είναι η εμφάνιση της, η οποία θα διαφέρει ελάχιστα από το σημερινό μοντέλο, αλλά ο κινητήρας που θα φοράει στο πίσω μέρος της.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα κινείται με έναν επίπεδο 4-λιτρο εξακύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα, απόδοσης τουλάχιστον 500 ίππων. Αν σου χτυπάει κάποιο καμπανάκι, αυτός δεν θα είναι ο ίδιος με αυτόν που βρίσκεται στις GT3 RS και R εκδόσεις της 911, αλλά μια εξέλιξη του. Κύριο μέλημα της γερμανικής εταιρίας ήταν να βελτιώσει περαιτέρω την αξιοπιστία και ανθεκτικότητα του κινητήρα, ώστε να κάνει χιλιάδες χιλιόμετρα, flat-out, χωρίς καθόλου προβλήματα.

Ακόμα, όπως φημολογείται η ανανεωμένη 911 GT3 θα προσφέρεται, εκτός από το 7-τάχυτο PDK, και με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, αν και κάτι τέτοιο πρακτικά “ακυρώνει” την ύπαρξη της 911 R έκδοσης. Όπως και να έχει, το αυτοκίνητο θα διαθέτει νέο εμπρός προφυλακτήρα με μικρές τροποποιήσεις, ενώ ο πίσω θα έχει ακόμα μικρότερες αλλαγές. Νέα θα είναι τα φωτιστικά σώματα, ανασχεδιασμένες θα είναι και οι χειρολαβές του αυτοκινήτου, ενώ στο εσωτερικό το αυτοκίνητο θα διαθέτει το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με την 7-ιντση οθόνη αφής, που περιλαμβάνει το Apple Car Play και GPS με real-time ενημέρωση της κίνησης.

Όσον αφορά την 911 GT2 RS, αυτή θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του χρόνου, με τους μηχανικούς της Porsche κατά τα αρχικά στάδια της εξέλιξης του αυτοκινήτου να ήθελαν πολύ μεγάλη αύξηση στην ιπποδύναμη, τις τάξης των 700 ίππων. Όμως, μάλλον κάτι τέτοιο δεν θα γίνει πραγματικότητα γιατί ήταν αναγκαίο ο κινητήρας να διαθέτει ένα σύστημα ψεκασμού νερού για να κρατήσει υψηλές θερμοκρασίες υπό έλεγχο. Αντ ‘αυτού, ένα πιο λογικό νούμερο απόδοσης είναι κάπου κοντά στα 650 άλογα, σχεδόν 100 περισσότερο από ό,τι παράγει η 911 Turbo S, κάτι που σημαίνει ότι θα αποδίδει πάνω από 170 άλογα ανά λίτρο. Αυτή θα είναι η μέγιστη ιπποδύναμη που θα “βγάλει” ο συγκεκριμένος κινητήρας, ο οποίος βασίζεται στην τεχνολογία της προηγούμενης γενιάς, με την επόμενη Turbo να βασίζεται στους νέους turbo κινητήρες της 911 facelift, αλλά με μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Μετά την GT2 RS, το επόμενο μοντέλο GT θα είναι η Cayman GT4 RS, που θα φοράει τον 4-λιτρο κινητήρα της ανανεωμένης GT3. Θα είναι, όμως, detuned στα περίπου 430 άλογα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...

Η Manthey βελτιώνει την Porsche 911 GT3 Touring

Η Manthey έχει ετοιμάσει ένα βελτιωτικό πακέτο για την Porsche 911 GT3 Touring. Αυτό αποτελείται από νέο μπροστινό spoiler που παρέχει περισσότερη κάθετη δύναμη...

Εκπληκτική restomod δημιουργία της Theon στην 911 (964) Targa

Μπορεί να έχουμε συνδέσει τις restomoded Porsche 911 (ειδικά της 964 σειράς) με την Singer, φαίνεται όμως ότι η αγορά ανακατασκευασμένων παλιών Porsche παρουσιάζει...