Θλιμμένα κέρδη για τα συνεργεία αυτοκινήτων στο Ιράκ

Σχετικά άρθρα

Η Ιρακινή πόλη της Μοσούλης έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης τους τελευταίους τρεις μήνες ύστερα από τον πόλεμο μεταξύ του Ισλαμικού Κράτους και του τοπικού στρατού. Από την μία μεριά οι τζιχαντιστές οι οποίοι περιδεμένοι με αυτοσχέδιες βόμβες επιτίθενται σε στόχους της επιλογής τους, σπέρνοντας την καταστροφή, από την άλλη ο στρατός ο οποίος με εναέριες επιθέσεις κατά κύριο λόγο, προσπαθεί να περιορίσει την ανάπτυξη των τρομοκρατών που έχουν καταλάβει την πόλη και στην μέση οι απλοί πολίτες-θύματα των απωλειών.

Μεταξύ των απωλειών και τα αυτοκίνητα πολιτών, τα οποία βρίσκονται είτε έχοντας αποκτήσει ζημίες από σφαίρες και συντρίμμια είτε κάηκαν λόγο έκρηξης. Πράγμα που έχει αυξήσει αρκετά την ζήτηση στα συνεργεία αυτοκινήτων τα οποία πρόκειται να τα επισκευάσουν ούτως ώστε να είναι απλώς λειτουργικά, εφόσον τα κόστη μιας πλήρους αποκατάστασης μπορούν να τινάξουν τον οικονομικό προϋπολογισμό της εκάστοτε οικογένειας, την στιγμή που πολλοί άνθρωποι είναι άνεργοι, αναμένοντας την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση ψάχνει να βρει χρηματοδότηση για την συνολική ανοικοδόμηση της πόλης.

Αποτέλεσμα τα κέρδη των ιδιοκτητών των συνεργείων σύμφωνα με δηλώσεις τους να έχουν ανέβει κατά περίπου 50%, αλλά το τίμημα το οποίο πληρώνουν να παραμένει εξίσου υψηλό.

Δυστυχώς όμως το φαινόμενο θα συνεχιστεί αφού μέχρι στιγμής, οι ιρακινές δυνάμεις έχουν απωθήσει τους αγωνιστές του Ισλαμικού κράτους από την ανατολική Μοσούλη, αλλά στόχος των επόμενων επιχειρήσεων είναι να επιτεθούν στην δυτική πλευρά της πόλης, με τους Ιρακινούς αξιωματούχους να δηλώνουν ότι αναμένεται οι τζιχαντιστές να αγωνιστούν σκληρά για να διατηρήσουν την κυριαρχία τους στην μεγαλύτερη πόλη υπό την κυριαρχία τους.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...