Οι δύο ιαπωνικές εταιρίες υπέγραψαν συμφωνία για την ανάπτυξη, την κατασκευή και την πώληση ηλεκτρικών κινητήρων αυτοκινήτων, η οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί στα τέλη του Μαρτίου.

Με κεφάλαιο ύψους ¥­5 δισεκατομμυρίων (€41.680.000) και μια αναλογία επένδυσης του 51% για τη Hitachi και 49% για τη Honda, η λειτουργία της κοινοπραξίας θα ξεκινήσει από τα τέλη Ιουλίου του 2017. Μόλις η συμφωνία ολοκληρωθεί επισήμως, οι εταιρείες θα κατασκευάζουν τους κινητήρες σε Ηνωμένες Πολιτείες και Κίνα, ενώ θα αποφασιστεί και το όνομα της νέας εταιρίας.

Η Honda είναι η μοναδική ιαπωνική εταιρία χωρίς κάποια στρατηγική συνεργασία σε ότι αφορά την ηλεκτροκίνηση, και θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τους δικούς της κινητήρες, που κατασκευάζει επί του παρόντος στην Ιαπωνία, καθώς και τους κινητήρες από το νέο αυτό εγχείρημα. Η Hitachi παρέχει ήδη ανταλλακτικά στη Honda, ενώ έχει πελάτες τις Renault, Nissan, Toyota, VW και Ford.

 • SAMURAI-66

  Καλυτερο παρτενερ δεν θα μπορουσε να βρει η honda σε μεγεθος τεχνολογικη βαση και κυκλο εργασιων.
  Αναμεσα στους παγκοσμιους κολοσσους που απλωνει την δυναμικη της σε καθε σημειο κατασκευαστικης φαντασιας απο εξαρτηματα αυτοκινητων μεχρι αμυντικο εξοπλισμο ηλεκτρονικα και ενεργεια.
  Διπλα στην hitachi ο γιαπωνεζος κατασκευαστης θα εχει επιτυχια το διχως αλλο και με γρηγορα αποτελεσματα!

 • Smartass

  Είναι δυνατόν η VW να είναι πελάτης της Hitachi;;;
  Απίστευτο!!
  :D

 • sijune50

  Μπραβο στη Hitachi,παντα την ειχα σε εκτιμηση αυτη τη γιαπωνεζικη εταιρια.

 • georgekaras