Η Tesla μηνύεται από γυναίκα μηχανικό της για σεξιστική κουλτούρα στο χώρο εργασίας

Σχετικά άρθρα

Η AJ Vandermeyden, μια γυναίκα μηχανικός της Tesla, προχώρησε μήνυση κατά της εταιρίας, ισχυριζόμενη πως αυτή έχει μια σεξιστική κουλτούρα στο χώρο εργασίας, που κάνει τους άνδρες να αμείβονται περισσότερο, παρότι κάνουν την ίδια δουλειά με τις γυναίκες, ενώ συμπληρώνει πως άνδρες με λιγότερες ικανότητες από τις γυναίκες, καταλαμβάνουν υψηλότερες θέσεις.

Όπως δήλωσε η Vandermeyden, παρότι είναι υπέρμαχος της Tesla και πιστεύει πως η εταιρία κάνει “σπουδαία πράγματα”, δεν μπορεί άλλο να εθελοτυφλεί. Η γυναίκα ξεκίνησε να εργάζεται στην Tesla το 2013 και υποστηρίζει πως αμείβεται με λιγότερα χρήματα σε σχέση με τους άνδρες που κάνουν την ίδια δουλειά με αυτή. Επίσης συμπλήρωσε πως συχνά είναι η μοναδική γυναίκα σε μια αίθουσα συνεδριάσεων 50 ατόμων, ενώ έχει γίνει αποδέκτης σεξιστικών σχολίων από άνδρες συναδέλφους της.

Η Tesla δηλώνει πως δεν συμμερίζεται όσα της καταλογίζει στην αγωγή της η Vandermeyden και πως κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να δημιουργήσει ένα θετικό εργασιακό περιβάλλον, απαλλαγμένο από διακρίσεις για όλους τους εργαζομένους της. Στην ανακοίνωσή της η εταιρία καταλήγει πως μετά από εσωτερική έρευνα που έκανε ανεξάρτητος ερευνητής, δεν μπόρεσαν να τεκμηριωθούν τα όσα την κατηγορεί η Vandermeyden για σεξιστική κουλτούρα στο χώρο εργασίας.

Στις σχετικές ειδήσεις ο Elon Musk ανακοίνωσε πως προκειμένου να καταστήσει πιο διασκεδαστικές τις συνθήκες εργασίας στο εργοστάσιο της Tesla στο Fremont, η εταιρία θα τοποθετήσει σε αυτό ένα ηλεκτρικό τρενάκι λούνα παρκ, το οποίο θα μεταφέρει τους εργαζομένους από και προς τους χώρους στάθμευσης του εργοστασίου. Επιπλέον ο Musk είπε πως θα προστεθούν μηχανήματα παραγωγής κατεψυγμένου γιαουρτιού, όπου οι εργαζόμενοι θα μπορούν να παίρνουν τα επιδόρπια δωρεάν. Τέλος δες και ένα video απ΄την αποσυναρμολόγηση του πακέτου των μπαταριών του Model S.

https://www.youtube.com/watch?amp;v=NpSrHZnCi-A

ΠηγήThe Guardian

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...