Το Lucid Air Launch Edition κοστίζει $165.000

Σχετικά άρθρα

H Lucid Motors με δηλώσεις των εκπροσώπων της, έκανε γνωστό πως έχει βάλει ως στόχο να έχει πουλήσει μόλις 255 Air το 2019. Σύμφωνα με τη νεοσύστατη αυτοκινητοβιομηχανία, συνεχίζει τη κατασκευή του εργοστασίου της στην Αριζόνα των ΗΠΑ, ένα εργοστάσιο που θα κοστίσει κοντά στα 700 εκατ. δολάρια και θα μπορεί προς τα τέλη του 2018 να κατασκευάζει σε μικρή κλίμακα το Air, του οποίου η Launch Edition θα κοστίζει περίπου 165.000 δολάρια στις ΗΠΑ.

To Lucid Air ξεκινά από τις 100.000 δολάρια (μια πιο προσιτή έκδοση θα παρουσιαστεί στο εγγύς μέλλον και θα κοστίζει 65.000 δολάρια) και δείχνει ως τώρα ο πιο ώριμος αντίπαλος του Tesla Model S. Το πεντάπορτο σεντάν μοντέλο που έχει σασί κατασκευασμένο από αλουμίνιο, διαθέτει κρυφές χειρολαβές, μεγάλη πανοραμική γυάλινη οροφή, δερμάτινες επενδύσεις, αλουμινένια διακοσμητικά και ξύλινες επενδύσεις. Στο εσωτερικό επίσης κλέβει την παράσταση η κεντρική τεράστια οθόνη αφής που συνδυάζεται με τρεις επιπλέον ψηφιακές οθόνες, με την μια να λειτουργεί ως πίνακας οργάνων. Το αυτοκίνητο επιτρέπει στον ιδιοκτήτη του να μπορεί να ελέγξει λειτουργίες του μέσω φωνητικών εντολών (Siri και Amazon Echo), ενώ διαθέτει και μια ειδική εφαρμογή για smartphones.

Κίνηση παίρνει από δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας ανά άξονα, συνδυαστικής απόδοσης 1.000 ίππων, που τροφοδοτούνται από συστοιχίες μπαταριών της Samsung SDI, χωρητικότητας 100 kWh, τοποθετημένες στο πάτωμα του αυτοκινήτου. Στον πρόσθετο εξοπλισμό υπάρχει μια μπαταρία 130 kWh, με τα 0-96 χλμ/ώρα το Air να τα κάνει σε 2,5 δευτερόλεπτα, ενώ σε ότι αφορά την αυτονομία του, αυτή ανέρχεται στα 400 μίλια (643 χιλιόμετρα) με την μεγάλη μπαταρία και στα 300 μίλια (483 χιλιόμετρα) με την μπαταρία των 100 kWh. Το Lucid Air Launch Edition εφοδιάζεται με την μπαταρία των 130 kWh.

ΠηγήFastcompany

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...