Η GM απολύει 1.100 υπαλλήλους από το εργοστάσιο στο Michigan

Σχετικά άρθρα

Λίγες ώρες μέρα μετά την εξαγορά της Opel από το PSA Group, η General Motors που έδωσε την γερμανική εταιρία στους Γάλλους επιβεβαίωσε ότι θα απολύσει, τον ερχόμενο Μάιο, 1.100 εργαζομένους από το εργοστάσιο της Lansing Delta Township, στην πόλη του Michigan, στην Αμερική.

Αυτή η περικοπή θέσεων εργασίας δεν έχει να κάνει με την χθεσινή ανακοίνωση, καθώς έρχεται εξαιτίας της μεταφοράς της παραγωγής του νέου GMC Acadia στο εργοστάσιο του Tennessee στο Spring Hill, μια κίνηση που θα ανοίξει 800 νέες θέσεις εργασίας. Εν τω μεταξύ, το εργοστάσιο του Michigan θα εκσυγχρονιστεί με νέα μηχανήματα για ένα μήνα, ώστε να συνεχίσει την παραγωγή των Buick Enclave και Chevrolet Traverse.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την ανακοίνωση από την GM, τον περασμένο Ιανουάριο, της επένδυσης 1 δις δολαρίων στα εργοστάσιά της στις ΗΠΑ, ενώ έκανε γνωστό πως μεταφέρει την παραγωγή των αξόνων των μεγάλων pickups της από το Μεξικό, στις ΗΠΑ, δημιουργώντας έτσι 1.500 νέες θέσεις εργασίας.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η GM φεύγει από τα εμβληματικά της κεντρικά γραφεία

Από το 1996 η GM έχει τα κεντρικά της γραφεία στο Renaissance Centre, στο ψηλότερο κτίριο του Ντιτρόιτ, αλλά η εταιρία εγκαταλείπει τον εμβληματικό...

Ford και GM εξετάζουν συνεργασίες για να ανταγωνιστούν τους Κινέζους

Τόσο η Ford όσο και η GM δήλωσαν πως εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασιών για τη μείωση του κόστους των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκειμένου να ανταγωνιστούν...