H Intel εξαγόρασε την Mobileye για $15,3 δις

Σχετικά άρθρα

Η Intel ανακοίνωσε πως εξαγόρασε την ισραηλινή Mobileye έναντι του ποσού των 15,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κάνοντας τον κολοσσό της πληροφορικής έναν μεγάλο παίκτη στην αυτοκινητοβιομηχανία αλλά και στην αυτόνομη οδήγηση.

Η συμφωνία αποτιμά την Mobileye, κατασκευάστρια εταιρεία λογισμικού για αυτόνομα οχήματα, στα 63,54 δολάρια ανά μετοχή, με premium 34% σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής.

Η Mobileye και η Intel ανακοίνωσαν στις αρχές τους έτους πως μαζί με την BMW θα αναπτύξουν 40 αυτόνομες Σειράς 7 οι οποίες θα ξεκινήσουν δοκιμές στους δρόμους της Ευρώπης και της Αμερικής κατά το δεύτερο μισό του 2017. Η Intel θα προμήθευε την υπολογιστική και δικτυακή υποδομή, η Mobileye το σύστημα της αυτόνομης οδήγησης και η BMW όλα τα υπόλοιπα.

Η συνεργασία αυτή είχε στόχο να δημιουργήσει μια ανοικτή υποδομή αυτόνομης οδήγησης η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα μοντέλα αλλά και κατασκευαστές ενώ παράλληλα η ΒΜW αναπτύσσει το i-Next, ένα ηλεκτροκίνητο όχημα αυτόνομης οδήγησης, το οποίο αναμένεται να βγει στην αγορά το 2021.

Η Mobileye ξεκίνησε το 1999 από το Ισραήλ και το 2014 μπήκε στο χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης, απασχολεί 450 μηχανικούς και είναι ένας μεγάλος προμηθευτής των κατασκευαστών σε ότι αφορά τα σημερινά συστήματα υποβοήθησης οδήγησης αυτοκινήτων, όπως αυτά που αφορούν την αλλαγή λωρίδων, το παρκάρισμα κ.α. Σημειώνεται πως η Goldman Sachs είχε επενδύσει 130 εκατ. δολάρια στην Mobileye το 2007, με την Mobileye να σημειώνει καθαρά κέρδη το 2016 ύψους 173,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...