Φρένο στο “φαινόμενο Verstappen” θέλει να βάλει ο Ricciardo

Σχετικά άρθρα

Ο οδηγός που συζητήθηκε περισσότερο από τον καθένα πέρυσι δεν ήταν άλλος από τον Max Verstappen. Ο νεαρός πήρε τη θέση του Daniil Kvyat από το Ισπανικό Grand Prix, κερδίζοντας μάλιστα στον πρώτο του αγώνα, έστω και με διπλή εγκατάλειψη των Mercedes. Ο Ολλανδός ολοκλήρωσε τη σεζόν με μόλις 8 λιγότερους βαθμούς από τον τέταρτο Sebastian Vettel, με την εμφάνιση που ξεχωρίζει να είναι αυτή στη Βραζιλία, οδηγώντας εκπληκτικά στο βρεγμένο.

Η δημοτικότητα του Verstappen έχει αυξηθεί, και φέτος αναμένεται να δυσκολέψει τον Daniel Ricciardo. Ο Αυστραλός είναι γρήγορος και ικανός, και αυτό που θέλει είναι να αποδείξει ότι μπορεί να σταματήσει την επέλαση του Verstappen, πάνω στην οποία έχει ποντάρει η Red Bull, με στόχο φυσικά την κατάκτηση των πρωταθλημάτων στο μέλλον.

Βοηθάει να έχεις έναν ανταγωνιστικό team-mate. Πιστεύεις ότι οδηγείς με όλη την δυναμική και σκέφτεσαι «για μισό λεπτό, υπάρχει ακόμα ένα δέκατο σε αυτή τη στροφή». Είναι καλό να έχεις συνεχή πίεση και καλή αντιπαλότητα. Ο Max έχει συζητηθεί πολύ, είναι πολύ δημοφιλής και πολλοί περιμένουν από αυτόν να κερδίσει παγκόσμια πρωταθλήματα.

Ο 27χρονος απολαμβάνει την εσωτερική αυτή κόντρα με τον team-mate του, η οποία δείχνει για την ώρα να κινείται σε φυσιολογικά πλαίσια. Όπως λέει, είναι καλό να κερδίζεις τον team-mate σου, κάτι που σκοπεύει να κάνει, αλλά πάντα με δίκαιο και νόμιμο τρόπο.

Αυτό είναι καλό για ‘μένα, γιατί μου δίνει κίνητρα και λέω «ας σταματήσουμε αυτό το τρένο». Δεν είναι με άσχημο τρόπο, αλλά με έναν ανταγωνιστικό τρόπο. Μ’ αρέσει να έχω κάποιον δυνατό δίπλα μου. Ναι, θα ήταν ωραίο να κερδίζω όλους τους αγώνες, αλλά μαθαίνεις πολλά για τον εαυτό σου, οπότε το απολαμβάνω.

ΠηγήESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Φήμες θέλουν την Mercedes να υπέγραψε με τον Carlos Sainz

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Gazzetta dello Sport η Mercedes επέλεξε τον Carlos Sainz ως αντικαταστάτη του Lewis Hamilton, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο, με τον...

Επίσημο: Η Formula 1 ανακοίνωσε το πρόγραμμα των 24 αγώνων για το 2025

Αρκετά νωρίς φέτος, η Formula 1 αποκάλυψε το ημερολόγιο για τη σεζόν του 2025, με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA να εγκρίνει...