Το Dodge Challenger SRT Demon το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής με TransBrake

Σχετικά άρθρα

Τυπική στο ραντεβού της κάθε Πέμπτη, η Dodge έδωσε ακόμη ένα teaser video του Challenger SRT Demon, αποκαλύπτοντας μας αυτή τη φορά πως το “δαιμονισμένο” Challenger γίνεται το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής με TransBrake, ένα σύστημα που συνήθως χρησιμοποιείται από αγωνιστικά dragster και κλειδώνει τον άξονα εξόδου του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων, προκειμένου να κρατά το όχημα σταματημένο μέχρι την εκκίνηση, για να χαρίζει ακαριαίες εκκινήσεις σε συνεργασία με το σύστημα εκκίνησης που ελέγχει την ροπή του κινητήρα και με τα drag ελαστικά Nitto.

Σύμφωνα με την Dodge, το κυριότερο όφελος του TransBrake είναι 30% καλύτερος χρόνος αντίδρασης σε σχέση με την χρήση των φρένων, ενώ από προηγούμενο teaser, το αυτοκίνητο φαίνεται να αποδίδει 757 άλογα, με τα 0-96 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 3 δευτερόλεπτα, τα 0-161 χλμ/ώρα σε 6,08, το 200αρι το κάνει σε 6,6 δευτερόλεπτα με ταχύτητα 201 χλμ/ώρα, ενώ το 400αρι το κάνει σε 10,5 δευτερόλεπτα.

Η επίσημη παρουσίαση του Dodge Challenger SRT Demon θα γίνει στις 11 του Απρίλη στην έκθεση της Νέας Υόρκης και περισσότερες λεπτομέρειες γι’αυτό μπορείς να διαβάσεις εδώ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η θρυλική TWR επιστρέφει και teasάρει το αυτοκίνητο της

Ένα από τα πιο διάσημα ονόματα μηχανολογίας στο κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η TWR, θα ξεκινήσει μια νέα ζωή ως κατασκευαστής bespoke αυτοκινήτων. Η...