O πολυάσχολος κ.Ekstrom θα παίζει σε “διπλό ταμπλό” για μία ακόμη χρονιά, καθώς θα συμμετέχει για 17η συνεχόμενη χρονιά στο DTM και θα έχει και πλήρη εμπλοκή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross (World RX), στο οποίο καλείται να υπερασπιστεί τον περσινό του τίτλο. Στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού, ο 38-χρονος Σουηδός είναι ο παλαιότερος στο grid και έχει κατακτήσει τον τίτλο δύο φορές (2004, 2007) πάντα με την εταιρεία από το Ingolstadt.

Πριν δύο μήνες, ήταν στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι εξασφάλισε την εργοστασιακή υποστήριξη της Audi στο World RX και μετά την απόσυρσή της απ΄το WEC, η γερμανική εταιρεία θα επικεντρωθεί φέτος στα πρωταθλήματα της Formula E και του DTM ΚΑΙ θα παρέχει αυξημένη αγωνιστική υποστήριξη στην ομάδα του Ekstrom, ο οποίος είναι και team manager της.

Ο Σουηδός πρωταθλητής, αφού κάθισε στο bucket του Audi S1 EKS RX των 560 ίππων στην πίστα του Mettet στο Βέλγιο για τις πρώτες δοκιμές της χρονιάς, μετέβη στην ιταλική πίστα της Vallelunga για την πρώτη επαφή του με το νέο RS 5 DTM που παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα στη Διεθνή Έκθεση της Γενεύης.

Η προετοιμασία για τη νέα χρονιά είναι ιδιαίτερη αγχωτική για εμένα διότι οι απαιτήσεις ως οδηγού και ως team manager είναι μεγάλες. Είναι αυτή η εποχή του χρόνου που καθορίζει στο πώς θα εξελιχθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις. Μόνο αυτοί που προετοιμάζονται σωστά θα νικήσουν στο τέλος.

Στη μέχρι τώρα καριέρα του στο DTM, o Ekstrom έχει να επιδείξει δύο τίτλους, όπως προαναφέραμε και 22 νίκες, ενώ έχει εκκινήσει σε 177 αγώνες με την Audi Sport Team Abt Sportsline.

Το 2014, έκανε τις πρώτες προσπάθειες στο συναρπαστικό κόσμο του Rallycross, ξεκινώντας τη δική του ομάδα, την ΕKSRX (το “ΕΚS” από τα τρία πρώτα γράμματα του επίθετού του), αλλά δεν ήταν κάτι τελείως άγνωστο για αυτόν το Rallycross. Όπως ο ίδιος μας εξηγεί:

Όταν ήμουν μικρός, ο πατέρας μου συμμετείχε στο Rallycross, αλλά μου πήρε αρκετό καιρό ώστε να ενθουσιαστώ για αυτού του είδους των αγώνων. Το Rallycross ήταν αρκετά “βρώμικο’ για μένα.

Που να ΄’ξερε βέβαια, αφού πολλά χρόνια αργότερα θα στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής στο Rallycross, αλλά είχε προηγηθεί η πρώτη του επαφή με αυτό το 2013 στα X Games που έλαβαν χώρα στο Μόναχο. Εκεί, τερμάτισε πέμπτος και τέταρτος στους δύο τελικούς και μια βδομάδα αργότερα, έλαβε μέρος στο αγώνα στο Höljes της Σουηδίας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Rallycross.

Στη Σουηδία, τερμάτισα δεύτερος και αποφάσισα να επιστρέψω και να νικήσω.

Αυτά που καταφέραμε εγώ και η ομάδα μου μέσα σε αυτά τα χρόνια είναι απίστευτα. Ήταν σημαντικό για μένα να επιλέξω εγώ ο ίδιος όλα τα μέλη της ομάδας. Όλοι είναι αυθεντίες στον τομέα τους και φίλοι μου επίσης. Έχουμε τον ίδιο τρόπο σκέψης και γνωρίζουν το πώς θα γιορτάσουν την επιτυχία: με πάθος, αφοσίωση και προπάντων, διασκέδαση.

Μεταξύ άλλων, ο Mattias Ekstrom και η ομάδα του θα βρουν αντιπάλους στο δρόμο για τη νίκη μια παλιά καραβάνα του DTM, πρώην ομόσταυλο του Σουηδού και επίσης δις πρωταθλητή, Timo Scheider, και τον ιδιαίτερα αγαπητό στους φιλάθλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού Petter “Hollywood” Solberg.