Στη Μπρατισλάβα η παραγωγή του Audi Q8, στην Ουγγαρία του Q4

Σχετικά άρθρα

Στην εποχή που οι πωλήσεις των crossovers και SUVs συνεχώς αυξάνονται, η Audi ανακοίνωσε πως επεκτείνει τη γκάμα των συγκεκριμένων μοντέλων της, μιας και θα βγάλει στην αγορά δύο ακόμη Q μοντέλα.

Πρόκειται για τα Q8 και Q4, με το πρώτο να κατασκευάζεται από το 2018 στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, ενώ το δεύτερο στο εργοστάσιο της εταιρίας στη πόλη Gyor της Ουγγαρίας από το 2019.

Το Q8 θα είναι η κορωνίδα της Audi σε ότι έχει να κάνει τη κατηγορία των SUV. Ο coupe σχεδιασμός του θα το θέσει απέναντι από τα X6 και την GLE Coupe, με το μοντέλο να βασίζεται στα Q8 Concept και Q8 Sport Concept. Στο ίδιο εργοστάσιο στη Μπρατισλάβα, η Audi κατασκευάζει το Q7 από το 2005. To συμπαγές crossover Q4 θα τοποθετηθεί ανάμεσα από τα Q3 και Q5, με το Q3 να κατασκευάζεται και αυτό από το 2018 στο εργοστάσιο της Ουγγαρίας.

Ο κόσμος κάνει μεγάλη στροφή προς τα SUVs και τα Crossovers, με τη συγκεκριμένη κατηγορία να ήταν η best-seller της Ευρώπης για το 2016. Φυσικά και στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού τα συγκεκριμένα μοντέλα σημειώνουν αντίστοιχες πωλήσεις, με τα στοιχεία να δείχνουν πως από τα 4 εκατομμύρια νέα αυτοκίνητα που πουλήθηκαν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017, τα 1,4 εκατομμύρια εξ’αυτών ήταν Crossover και SUVs. Οι πωλήσεις τους κατά το 2016 παρουσίασαν αύξηση 58%, την ώρα που οι πωλήσεις των σεντάν μοντέλων μειώθηκαν κατά 7,8%. Να σημειωθεί πως για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, η αγορά νέων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ παρουσιάζει πτώση 1,6% κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Dakar: Πρόστιμο 750.000 ευρώ στην Audi

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση της νίκης στο θρυλικό και εξαιρετικά απαιτητικό Rally Dakar, η Audi έκανε γνωστό ότι αποχωρεί άμεσα από το παγκόσμιο...