Ντεμπούτο στη Σαγκάη κάνει το Qoros K EV, ένα αυτοκίνητο που δημιουργήθηκε από την κινεζική εταιρία σε συνεργασία με την Koenigsegg και φορά τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, ένας ανά κάθε τροχό. Συνολικά αποδίδουν 870 άλογα, με τα 0-100 χλμ/ώρα τα να κάνει σε 2,7 δευτερόλεπτα, να έχει τελική ταχύτητα 360 χλμ/ώρα και αυτονομία 482 χιλιομέτρων ανά φόρτιση των μπαταριών 107 kWh.

Το Qoros K EV φορά carbon fiber monocoque σασί, με τον σχεδιασμό του να είναι ιδιαίτερος. Κάθετα φωτιστικά σώματα, διάφανο καπό, γυάλινες πόρτες, με αυτή από την πλευρά του οδηγού να ανοίγει προς τα πάνω και από την πλευρά του συνοδηγού η μια να ανοίγει κανονικά και η άλλη συρόμενα προς τα πίσω. Στο εσωτερικό υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων, μεγάλο οθόνη ενημέρωσης και ψυχαγωγίας στο κέντρο του ταμπλό, ενώ μια τρίτη ψηφιακή οθόνη βρίσκεται στο κάτω μέρος της κονσόλας, μέσω της οποίας ελέγχονται οι λειτουργίες του συστήματος κλιματισμού κτλ. Η εταιρία παράλληλα παρουσίασε και μια έκδοση του K EV ως αυτοκίνητο ασφαλείας σε αγώνες ταχύτητας.

  • θα ηθελα να πηγαινει και με 400+ ωστε αμα το οδηγο να μην προλαβαινει κανεις να με δει μεσα σε αυτο το εκτρωμα !!! :-P

    παντως ειμαι ο μονος που βρισκω ανουσια αυτην την μανια με τις τεραστιες ιπποδθναμεις στα ηλεκτρικα…ενω θα επρεπε να δινουν την προσοχη τους στην αυτονομια ??????

  • Grekko

    Να είσαι μεθυσμένος κ να θες να μπεις μέσα, άντε βρες την σωστή πόρτα κ πως ανοίγει!

  • φλύαρο ρε παιδί μου