Porsche: Δεν μας νοιάζουν πλέον οι χρόνοι στο Nurburgring

Σχετικά άρθρα

Χιλιάδες γραμμές έχουν γραφτεί από όλους μας σχετικά με τους χρόνους των εταιριών στο Nurburgring Nordschleife. Στη Πράσινη Κόλαση. Στην πίστα που οι μισοί πίνουν νερό στο όνομά της και οι άλλοι μισοί την κατηγορούν πως δεν προσφέρει τίποτα σε όλους εμάς τους απλούς αγοραστές των μοντέλων. Και όμως, όλες οι εταιρίες δείχνουν πλέον ένα μεγάλο ενδιαφέρον στον χρόνο που μπορούν να σημειώσουν στα 20,81 χλμ της διαδρομής της. Όλες εκτός από μια. Την Porsche, την εταιρία που μέχρι πριν από 2 μήνες κατείχε τον ταχύτερο χρόνο αυτοκινήτου παραγωγής, με την Porsche 918 Spyder να σημειώνει τον Σεπτέμβριο του 2013 χρόνο 6 λεπτών και 57 δευτερόλεπτων.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Andreas Preuninger, ο άνθρωπος που ηγείται του GT προγράμματος της Porsche δήλωσε πως πλέον δεν ενδιαφέρονται για τους χρόνους στη Πράσινη Κόλαση, μιας και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που δεν έχουν εμμονή με τους χρόνους:

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν κοιτάζουν το χρονόμετρο όταν βρίσκονται μέσα στην πίστα. Το μόνο που θέλουν είναι η αλληλεπίδραση του αυτοκινήτου μαζί τους. Θέλουν ένα αυτοκίνητο που θα είναι ένα με τον οδηγό.

Αυτός είναι και ο λόγος που αφήσαμε στην άκρη το να είμαστε οι ταχύτεροι στο Nurburgring και να σκεφτόμαστε μόνο τους χρόνους. Δεν με νοιάζει που ο ανταγωνισμός είναι λίγο πιο γρήγορος από εμάς στο Nurburgring.

Ο Preuninger συμπλήρωσε πως το να στήσεις ένα αυτοκίνητο προκειμένου να είναι πολύ γρήγορο στο Nurburgring μπορεί να καταστρέψει την οδική του συμπεριφορά στον δρόμο, κάτι που η Porsche δεν θέλει να κάνει.

Δεν είναι το βασικό μας πρόγραμμα να έχουμε τον ταχύτερο γύρο και να διαφημίζουμε τα μοντέλα μας μόνο από τον χρόνο του γύρου, επειδή, για να είμαι ειλικρινής, αν έχεις ένα αυτοκίνητο τέλεια στημένο για το Nurburgring, θα είναι ένας σκύλος στον δρόμο και οπουδήποτε αλλού.

Ωστόσο ο Preuninger έκλεισε τη συνέντευξη του λέγοντας με νόημα:

Θα αντεπιτεθούμε, γιατί πάντα η Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται. Έχουμε κάποιους άσους στο μανίκι μας [λέγε με 911 GT2 RS], επειδή είμαστε και εμείς ανταγωνιστικοί.

Στις σχετικές ειδήσεις ο Preuninger είπε πως η Porsche αναμένεται το 30% των πωλήσεων της ανανεωμένης 911 GT3 να είναι με μηχανικό κιβώτιο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...