GP Ρωσίας 2017, FP2: «1-2» για τη Ferrari

Σχετικά άρθρα

FP2

Ως κυρίαρχη ολοκλήρωσε η Ferrari την πρώτη από τις τρεις ημέρες του Ρωσικού Grand Prix. Μετά από την πρώτη θέση του Kimi Raikkonen στο FP1, ο Sebastian Vettel ήταν ο ταχύτερος οδηγός το απόγευμα, έχοντας τον team-mate του στη δεύτερη θέση, την ώρα που η Mercedes ήταν αρκετά μακριά.

Ο Valtteri Bottas έγραψε τον τρίτο καλύτερο χρόνο, με τον Lewis Hamilton να είναι τέταρτος, μπροστά από τους Max Verstappen, Daniel Ricciardo, Felipe Massa, Nico Hulkenberg, Kevin Magnussen και τον Sergio Perez που συμπληρώνει την πρώτη 10άδα. Ας δούμε τι συνέβη στα 90 λεπτά του FP2:

Οι συνθήκες παρέμεναν εξαιρετικές, με τον ήλιο να ανεβάζει τις θερμοκρασίες στους 22°C στον αέρα και τους 40°C στο οδόστρωμα. Δίχως να χάνουν χρόνο, οι οδηγοί βγήκαν γρήγορα για να ξεκινήσουν τα προγράμματά τους, και ο Vettel πήρε την πρώτη θέση αρχικά, με 1:36.5, 3 δέκατα μπροστά από τον team-mate του, όταν ο Bottas έβγαινε στην πίστα.

Ο Raikkonen βρέθηκε στην κορυφή, έχοντας πίσω του τον Bottas, αλλά ήρθε ο Hamilton για το 1:35.7, όντας έτσι δύο δέκατα πιο γρήγορος από τον «Iceman». Ο Ocon πήρε την πέμπτη θέση, αλλά στη συνέχεια οι Massa και Perez έστειλαν τον Γάλλο στην 7η θέση, μπροστά από τον Hulkenberg. Όλα αυτά χωρίς τον Ricciardo, μιας και ο Αυστραλός έβαλε τα πολύ μαλακά και ανέβηκε στην πέμπτη θέση.

Ο Hamilton πίεσε ακόμα περισσότερο, σημειώνοντας το ταχύτερο όλων πέρασμα στο τελευταίο κομμάτι, και το αποτέλεσμα ήταν να βελτιώσει κατά 42 χιλιοστά την επίδοσή του. Ο Vandoorne βγήκε για πρώτη φορά μετά το 20λεπτο, ωστόσο υπήρχε λόγος γι’ αυτό, καθώς οι μηχανικοί του τοποθέτησαν ένα νέο power unit στην MCL32, γεγονός που σημαίνει ότι θα πάρει ποινή, διότι είναι είναι η πέμπτη MGU-H και το πέμπτη turbo.

Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο μισάωρο, ο Raikkonen βγήκε με την υπέρ-μαλακή γόμα, βρήκε ελεύθερη πίστα και το αποτέλεσμα ήταν 1:34.7, χρόνος κατά ένα δευτερόλεπτο καλύτερος από αυτόν του Hamilton. Ο Φινλανδός ήταν άλλα 3 δέκατα ταχύτερος στη συνέχεια, την ώρα που ο Vettel έπαιρνε τη δεύτερη θέση, διότι ήταν 1 δέκατο πιο αργός από τον team-mate του.

Το παράδειγμα των δύο Ferrari ακολούθησαν κι άλλοι οδηγοί. Ο Massa πήρε την έκτη θέση, αλλά μπροστά ο Vettel αποφάσισε να πατήσει κι άλλο το γκάζι, προκειμένου να περάσει στην κορυφή, με 1:34.1. Υπέρ-μαλακή γόμα και για τα Mercedes, όμως οι πρώτοι γρήγοροι γύροι δεν ήταν καλοί, γι’ αυτό και προσπάθησαν ξανά.

Η βελτίωση των χρόνων δεν ήταν αυτοί που θα ήθελαν, παίρνοντας τις θέσεις 3 και 4, πίσω από τις δύο Ferrari. Ο Ricciardo διατηρήθηκε στην πέμπτη θέση, μα ο Αυστραλός απείχε 1,1 δευτερόλεπτα από τον τέταρτο Hamilton και 1,8 δευτερόλεπτα από την κορυφή. Ο Verstappen κινήθηκε πιο γρήγορα από τον Ricciardo, γι’ αυτό και πήρε την πέμπτη θέση, στα 40 λεπτά για τη λήξη της περιόδου.

Η πλειοψηφία γύρισε μέσα, ώστε να προετοιμαστεί για την προσομοίωση αγώνα στο τελευταίο μισάωρο, αξιολογώντας αρχικά την υπέρ-μαλακή γόμα, αφού το πρώτο stint του κυριακάτικου αγώνα θα γίνει με τη μαλακότερη γόμα. Κάποιοι έτρεχαν και με τα πολύ μαλακά, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Raikkonen, γόμα που ίσως ο Φινλανδός να χρησιμοποιήσει την Κυριακή.

Στα 20 λεπτά πριν από το τέλος, ο Verstappen ακινητοποίησε την RB13, λέγοντας στην ενδοεπικοινωνία πως δεν έχει δύναμη. Πολλά παράπονα για υποστροφή από τον Grosjean, τον οποίο οι κάμερες έδειχναν να βγαίνει εκτός πίστας.

Το αυριανό FP3 θα ξεκινήσει στις 12:00 ώρα Ελλάδας.

Τα hightlights

Οι τελικές ταχύτητες

Αποτελέσματα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα