Νοσταλγία και VTEC έχει σήμερα το μενού αγαπητέ αναγνώστη, με τον θρύλο Ayrton Senna και τον Satoru “Nakajap” Nakajima να γυρνούν στην πίστα της Suzuka με τα νέα-τότε- Honda Civic EF9 και CR-X EF8.

Όπως θα δεις και στο βίντεο με τους αγγλικούς υπότιτλους, βρισκόμαστε μία μόλις μέρα μετά το ιαπωνικό GP του 1989 που διεξήχθη στην πίστα της Suzuka. O Senna, στον επεισοδιακό αγώνα της Κυριακής, έχασε τελικά τον παγκόσμιο τίτλο από τον Alain Prost, μετά την (αμφισβητούμενη) “αψιμαχία” των δύο οδηγών της McLaren Honda στο τελευταίο chicane. H Honda προσκάλεσε τον Βραζιλιάνο και τον πρώην team mate του το 1987, στην Lotus Honda, Satoru Nakajima, να παρουσιάσουν και να κάνουν μερικούς pedal-to-the-medal γύρους στη διάσημη πίστα.

Έτσι, βρέθηκαν πίσω από το τιμόνι του Honda Civic SiR EF9 για τη σειρά αγώνων του πρωταθλήματος N1 και του Mugen CR-X SiR EF8, που εκτελούσε χρέη αυτοκινήτου ασφαλείας στον παραπάνω θεσμό. Απλά, λιτά και απέριττα, οι δύο οδηγοί δίνουν ρεσιτάλ και το κάνουν να δείχνει τόσο, μα τόσο εύκολο. Είπαμε, για πιλότους της F1 μιλάμε, όχι για κάποιους τυχαίους…