Αδυνατεί να βρει εξήγηση ο Hamilton

Σχετικά άρθρα

Το χειρότερο φετινό του Grand Prix βίωσε ο Lewis Hamilton στο Sochi Autodrom. Η κακή μέρα φάνηκε από το πρωί στην περίπτωσή του, έχοντας δυσκολίες από την Παρασκευή. Αυτό αποτυπώθηκε στη συνέχεια το Σάββατο, όταν και έγραψε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες, όντας μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Valtteri Bottas.

Οι ελπίδες του για έναν καλύτερο αγώνα εξανεμίστηκαν γρήγορα, όταν άκουσε ότι οι θερμοκρασίες στην W08 είναι υψηλές, με αποτέλεσμα να αλλάξει ρυθμίσεις και να αφήσει κενό από τον Kimi Raikkonen, προκειμένου να φτάνει κρύος αέρας στο μονοθέσιο. Τίποτα δεν άλλαξε στη συνέχεια, έτσι αρκέστηκε στους 12 βαθμούς της τέταρτης θέσεις.

Το πρόβλημα -για την ώρα- είναι πως δεν μπορεί να βρει τα αίτια για την εμφάνιση αυτή. Η λύση είναι μονόδρομος: δουλειά και μόνο δουλειά, προκειμένου να επιστρέψει δυνατός στο Ισπανικό Grand Prix, σε δύο εβδομάδες.

Δεν μπορώ να το εξηγήσω τώρα, αλλά θα δουλέψω μέσα στη βδομάδα για να το καταλάβω πλήρως. Έχω μερικές θεωρίες για το πώς ένιωσα στον αγώνα και στις κατατακτήριες, έχω κάποιες ιδέες, αλλά θα γίνει πολλή δουλειά για να το μάθουμε. Από τον πέμπτο γύρο, έπρεπε να κόψω ρυθμό και να μείνω στον τέταρτη θέση. Έγιναν πολλές μειώσεις από τις ρυθμίσεις και τον κινητήρα. Έκλεισα έναν από τους κυλίνδρους, λόγω των θερμοκρασιών. Έπρεπε να τερματίσω στην τέταρτη θέση από νωρίς.

Ήμουν αργός από το Σάββατο, έτσι δεν υπήρχε μεγάλη αλλαγή. Πιστεύω ότι θα μπορούσα ίσως να έχω τον ίδιο ρυθμό με τους πρώτους, αλλά δε θα είχε κρατήσει πολύ, ίσως όχι με το set-up που είχα. Με τις υψηλές θερμοκρασίες, έχανα 7 δέκατα, ίσως και ένα δευτερόλεπτο στον γύρο.

Έχουμε διανύσει το 1/5 της σεζόν και ο Βρετανός αρνείται να σκεφτεί αυτή τη στιγμή τη μάχη του με τον πρωτοπόρο Sebastian Vettel. Στόχος είναι η επιστροφή στην παλιά φόρμα, αφού διαφορετικά τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα στους επόμενους αγώνες.

Δεν σκέφτομαι τη μάχη του πρωταθλήματος αυτή τη στιγμή. Θα πρέπει να καταλάβουμε πού ήταν η ταχύτητα αυτό το 3ήμερο, τι πήγε στραβά με το set-up και να επιστρέψουμε στον επόμενο αγώνα. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα, είμαι δεύτερος στο πρωτάθλημα. Δεν είναι το τέλος του κόσμου. Προφανώς και πρέπει να ανακάμψω και να βρω τον ρυθμό που είχα προηγουμένως.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα