Αυτή η Ferrari 275 GTB/C μπορεί να πιάσει 100 εκατ. δολάρια, όταν δημοπρατηθεί

Σχετικά άρθρα

Την περασμένη Κυριακή απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών ο Αμερικάνικος επιχειρηματίας Preston Henn. Το όνομα του το διάβασες για πρώτη φορά εδώ πριν πέντε μήνες, καθώς ο Henn είχε μηνύσει την Ferrari, επειδή η ιταλική εταιρία αρνήθηκε να του πουλήσει μια LaFerrari Aperta, παρά το γεγονός πως ο ίδιος έστειλε μια επιταγή στο Maranello, στο όνομα του Sergio Marchionne, με το ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων γραμμένο πάνω της, συνοδευόμενη από μια επιστολή στην οποία έδειχνε την αγάπη του για την Ferrari.

Ο Henn διέμενε στην Φλόριντα των ΗΠΑ, ήταν πρώην οδηγός αγώνων και ένας από τους μεγαλύτερους συλλέκτες αυτοκινήτων του κόσμου. Στο γκαράζ του υπάρχουν δεκάδες δημιουργίες όπως F40, F50, Enzo, LaFerrari, 458 Speciale, Daytona Spyder, Maserati MC12, ένα μονοθέσιο που οδήγησε ο Schumacher, κλπ.

Μια, όμως, είναι αυτή που θεωρείται από πολλούς ότι θα αποτελέσει το επόμενο πιο ακριβό αυτοκίνητο του κόσμου. Η Ferrari 275 GTB/C του 1964 θεωρείται από κάποιους ότι είναι η πολυτιμότερη Ferrari που υπάρχει σήμερα στον κόσμο, μιας και αν ποτέ βγει στο σφυρί, θα μπορούσε να πιάσει τιμή μεταξύ 75 και 100 εκατ. δολαρίων.

Το αυτοκίνητο με αριθμό πλαισίου 6885 είναι η μια από τις τρεις που κατασκεύασε η Ferrari, ώστε να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα GT της FIA, και ουσιαστικά αποτελεί τον διάδοχο της 250 GTO, του σημερινού ακριβότερου αυτοκινήτου. Η 275 GTB/C του Henn ήταν η μοναδική που είχε τρέξει σε αγώνες, με την ομάδα της Ecurie Francorchamps, του Βέλγου εισαγωγέα της Ferrari importer, Jacques Swaters. Γι’αυτό είναι βαμμένη και σε κίτρινο χρώμα.

Μπορεί να μην τερμάτισε στο Targa Florio του 1965, αλλά στο Le Mans της ίδιας χρονιάς κέρδισε την GT κατηγορία, τερματίζοντας την χρονιά στην τρίτη θέση, πίσω από δύο 250 LM. Έπειτα, ο Αμερικάνος εισαγωγέας της Ferrari, Luigi Chinetti, και η ομάδα του Team NART, κέρδισαν το Grand Prix του Nassau στις Bahamas.

Με άλλα λόγια, το αυτοκίνητο έχει πλούσια αγωνιστική ιστορία, και γι’αυτό κάποιοι θεωρούν ότι θα πιάσει τόσα λεφτά, όταν (δεν τίθεται θέμα “αν”) βγει στο σφυρί.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ferrari: Δημιουργία ερευνητικού κέντρου για την ανάπτυξη μπαταριών

Η Ferrari εγκαινίασε ένα νέο ερευνητικό κέντρο ηλεκτροχημείας στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, καθώς ετοιμάζεται να παράγει το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό supercar μέχρι τα τέλη...

Touring Arese RH95 Vento D’Oro

Η Carrozzeria Touring Superleggera βγάζει στην αγορά μια ειδική έκδοση του Arese RH95, την Vento D’Oro, με το αυτοκίνητο να πρόκειται για μια Ferrari...