Λεπτομέρειες του FF 91 της Faraday Future, μέσα από ένα video

Σχετικά άρθρα

Την πρώτη εβδομάδα του χρόνου, στην CES, η Faraday Future παρουσίασε το FF 91, το πρώτο της αυτοκίνητο που θα περάσει στη παραγωγή. Από τότε, και ενώ η εταιρία προσπαθεί να ορθοποδήσει οικονομικά (έχει μηνυθεί γιατί δεν πλήρωσε οφειλές 1,8 εκατ. δολαρίων, κατασκευάζοντας μικρότερο εργοστάσιο, με τον ιδιοκτήτη της να πουλά οικόπεδο στην Silicon Valley για μετρητά), έχει ανακοινώσει ότι η απήχηση του πρώτου αυτοκινήτου παραγωγής της είναι εξαιρετικά θετική.

Για να τονώσει το ενδιαφέρον, και να μας ενημερώσει καλύτερα για το προϊόν της, μας δίνει το συγκεκριμένο video/διαφήμιση, όπου βλέπουμε το FF 91 να κινείται στους δρόμους της Αμερικής. Να θυμίσω, ότι αυτό διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία 130 kWh, με την συνολική απόδοση να φτάνει τα 1.050 άλογα με 1.800 Nm ροπής και είναι σε θέση να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε μόλις 2,39 δευτερόλεπτα.

Έχει αυτονομία 608 χλμ, διαθέτει σύστημα torque vectoring στους πίσω τροχούς, με την μπαταρία των 130 kWh να έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την LG Chem και να φορτίζει στο 50% μέσω οικιακού φορτιστή 240 Volt σε 4,5 ώρες. Το μήκος του αγγίζει τα 5.250 mm, το πλάτος τα 2.283 mm, το ύψος τα 1.598 mm και το μεταξόνιο τα 3.200 mm. Τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED, με την μεγάλη πανοραμική οροφή να χρωματίζεται με το πάτημα ενός κουμπιού.

Το Faraday Future FF 91 υποστηρίζει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, αλλά η εταιρία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες γι’αυτό, πέραν του ότι διαθέτει 13 ραντάρ, 10 κάμερες υψηλής ευκρίνειας, 12 αισθητήρες υπερήχων και ένα 3D αναδιπλούμενο Lidar στο καπό. Τα παραπάνω επιτρέπουν στο FF 91 να παρκάρει μόνο του μέσω του συστήματος Driverless Valet, το οποίο είναι ουσιαστικά το ίδιο με το summon σύστημα της Tesla. Κατά την παρουσίαση του μοντέλου, το σύστημα την πρώτη φορά απέτυχε να λειτουργήσει, αλλά τελικά μετά από προσπάθειες των ανθρώπων της εταιρίας, λειτούργησε.

Έχει αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας 0,25 Cd, κορυφαίο νούμερο, μιας και η Faraday Future αναφέρει πως ο σχεδιασμός του “οδηγήθηκε” από την αεροδυναμική, αλλά και στο να βελτιστοποιηθεί ο διαθέσιμος χώρος στο εσωτερικό. Οι ζάντες 22″, με ελαστικά διαστάσεων 275/40, αλλάζουν αυτόματα το σχήμα των ακτίνων όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα, προκειμένου να παρέχουν πιο αεροδυναμικό σχεδιασμό. Η εταιρία δεν έδωσε καμία φωτογραφία του εσωτερικού του FF 91, αλλά υποστηρίζει πως αυτό θα προσφέρει μεγάλη άνεση, με τις πλάτες των πίσω καθισμάτων να έχουν δυνατότητα ανάκλησης μέχρι και 60 μοίρες, ενώ στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει μια μεγάλη οθόνη αφής.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως το FF 91 δεν έχει συμβατικούς καθρέπτες, αλλά την θέση τους έχουν πάρει κάμερες. Επειδή όμως ακόμη οι κάμερες δεν είναι ακόμη νόμιμες, ένας παραδοσιακός καθρέπτης μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα στην βάση. Το μοντέλο βασίζεται στην VPA (Variable Platform Architecture) πλατφόρμα της εταιρίας, με τις μπαταρίες να είναι τοποθετημένες στο πάτωμα. Το αυτοκίνητο διαθέτει ενεργή ανάρτηση και χρησιμοποιεί τον εξωτερικό φωτισμό του να επικοινωνήσει με τους πεζούς όταν λειτουργεί αυτόνομα, ενώ διαθέτει WiFi hotspot.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Η Fisker μειώνει την τιμή του Ocean κατά 24.000 δολάρια!

Μόλις μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της κατάρρευσης των συζητήσεων της Fisker για συνεργασία με μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, η αμερικάνικη εταιρία έκανε γνωστό σήμερα...

Η PEVE μετονομάζεται σε Toyota Battery

Όπως ανακοινώθηκε από την Toyota στις 5 Μαρτίου 2024, η Primearth EV Energy (PEVE) έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της ιαπωνικής εταιρίας, μετά την εξαγορά...
Autoblog.gr